Pit Professionals slaat brug tussen vergrijzende overheden en hoogopgeleide jongeren

Detachering en flexibele traineeprogramma’s op maat voor bestaand of toekomstig overheidspersoneel

De afgelopen jaren is de instroom van jong personeel (onder de 30 jaar) binnen de overheid gedaald met meer dan 60%. Dat betekent dat overheden te kampen hebben met een toenemende vergrijzing. Om zich hier tegen te wapenen is gekwalificeerd jong talent nodig. Jonge medewerkers zijn echter vaak nog niet ervaren genoeg, en het inhuren van ervaren en dus ouder gekwalificeerd personeel kost veel geld dat er momenteel niet is. Bovendien wordt daarmee de vergrijzing niet tegengegaan. Tina van Putten en Mirjam Robart, beiden ervaren met detachering voor de overheid, spelen hierop in door jong talent snel en gericht op te leiden en tegen lage tarieven te detacheren bij overheden. Dit doen zij onder de naam Pit Professionals.

Na jarenlang voor diverse werkgevers actief te zijn geweest in het detacheren van medewerkers voor overheden viel het Mirjam en Tina in toenemende mate op dat jongeren steeds lastiger aansluiting konden vinden bij overheden. Zij zagen dat de vergrijzing en de bezuinigingen de aanwas van jonge ambtenaren tegenhield. Bij bezuinigingen zijn het bijvoorbeeld vaak de jonge werknemers die als eerste het veld moeten ruimen vanwege het last in first out principe. Maar juist jong talent is zo broodnodig om een efficiënte en innovatieve slag te maken bij de overheid. Daarnaast viel het hen op dat er bij detachering en traineeprogramma’s te vaak alleen naar de match op papier werd gekeken en niet of minder naar eigenschappen als karakter of bedrijfscultuur. Bovendien worden dergelijke programma’s veelal voor een hele groep opgesteld en wordt er nauwelijks gekeken naar individuele behoeften van de trainee. Met dit in het achterhoofd richtten ze Pit Professionals op.

Mirjam Robart: “Ik heb veel traineeprogramma’s met enthousiasme opgetuigd zien worden om binnen een periode van anderhalf jaar zonder resultaat te worden opgedoekt. Traineeprogramma’s horen in mijn ogen aan te sluiten op zowel de ontwikkeling van de  medewerker als op de langetermijnvisie van de organisatie. Dat kan alleen als het programma flexibel is en dus maatwerk. We zoeken per detacheringsopdracht exclusief naar de beste kandidaat in plaats van te putten uit een pool van gedetacheerde medewerkers die we aan het werk moeten houden. Wij schuiven geen CV ’s door maar willen onderscheidend zijn en inspelen op doelstellingen en visie van de opdrachtgever zodat er een betere match tot stand komt.”.

Tina van Putten: Wij begeleiden jonge medewerkers bij hun ontwikkeling in de eerste jaren van hun carrière. Hierdoor zijn ze vanaf het eerste moment gemotiveerd en enthousiast en kunnen eventuele struikelblokken snel worden aangepakt. De opdrachtgever beschikt op die manier over medewerkers die daadkracht, energie en frisse ideeën meebrengen en de trainee krijgt de kans zijn of haar talenten maximaal te ontplooien en benutten. Bovendien hebben opdrachtgevers de mogelijkheid de jonge professional na verloop van tijd zelf in dienst te nemen zonder bijkomende kosten en voorwaarden, noch voor de trainee noch voor de opdrachtgever”.

www.pitprofessionals.nl


Een reactie op “Pit Professionals slaat brug tussen vergrijzende overheden en hoogopgeleide jongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s