IN PERSWIJN NUMMER 2: Tannine nuchter bekeken, Machtige Amarone della Valpolicella, Bordeaux uit de fles 2008 en 2009, Grootse Wijnen van Kleine Importeurs, Perswijn Zomerproeverij

Wat kunt u lezen in Perswijn nummer 2:

Tannine nuchter bekeken
Hij vormt – buiten de kleur – hét verschil tussen witte en rode wijn, is smaakbepalend voor rode wijn, speelt een grote rol in het rijpingspotentieel: tannine. We kennen het begrip allemaal, maar wat is tannine precies en welke invloed heeft hij op wijn?

Amarone della Valpolicella
Machtig, krachtig
en héél Italiaans. Italië is een extreem verwarrend land, zeker wanneer het om wijn gaat. Chaotisch en geavanceerd, onthutsend en opwindend. Michel Rolland noemde het ooit – terecht – het land van de allerbelabberdste én de allermooiste wijnen. Perswijn ervoer het in een winters Valpolicella, het gebied van de fameuze Amarone.

Bordeaux uit de fles 2008 en 2009
De haast van de primeurproeverijen van grote Bordeaux en het vroege tijdstip van proeven roepen altijd veel vragen op. Maar de wijnen van
de nieuwe oogst komen al in mei of juni na de oogst op de markt en dus wordt van journalisten verwacht dat ze hun oordeel dan ‘klaar’ hebben. Klaar is het natuurlijk echter nooit. Daarom gingen we naar Bordeaux voor een nadere beschouwing van de jaargangen 2008 en 2009, nu op fles.

Grootse Wijnen van Kleine Importeurs 15 en 16 april
Met 63 kleine zelfstandige importeurs was de tweede editie van Grootse Wijnen, Kleine Importeurs vorig jaar een groot succes. Dit jaar zal het evenement voor de derde keer gehouden worden, georganiseerd door Perswijn in samenwerking met de kleine importeurs. Op zondag 15 en maandag 16 april verzamelen deze zich weer in Showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Perswijn Zomerproeverij 20 mei
Hebt u ook zo’n zin in de lente en de zomer? Perswijn in elk geval wel. Al was het maar vanwege onze nieuwe, grote Zomerproeverij op 20 mei in Amsterdam. Een groots evenement wordt het, met zomerse thema’s als koel rood, zonnige bubbels, hoge en lage temperaturen en rare druiven uit rare streken.

Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 2 ligt vanaf 8 maart in de winkel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s