Demodelovereenkomst.nl komt zzp’ers én hun opdrachtgevers tegemoet

Een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst Wet DBA, binnen 10 minuten klaar voor gebruik.

De Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) lijkt zzp’ers te duperen in plaats van ze te beschermen. Opdrachtgevers hebben het idee dat er veel fiscale risico’s kleven aan het inhuren van zzp’ers en weten niet goed hoe en waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Steeds meer opdrachtgevers zien af van de inhuur van freelancers vanwege de onduidelijkheid. Dat is zonde en onnodig vinden de initiatiefnemers van Demodelovereenkomst.nl. Hun dienstverlening komt zzp’ers én hun opdrachtgevers tegemoet. Op Demodelovereenkomst.nl kunnen zij online een door de Belastingdienst reeds goedgekeurde modelovereenkomst aanmaken die binnen tien minuten klaar is voor gebruik.

demodelovereenkomst-nl-foto-1024x468

Achtergrond DBA

Om de schijn van een dienstbetrekking te voorkomen ging per 1 mei jl. de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) in. Hij vervangt de VAR (Verklaring arbeidsrelatie), die zzp’ers zelf moesten aanvragen, en legt de verantwoordelijkheid nu nadrukkelijk bij de opdrachtgevers. Met een overeenkomst, goedgekeurd door de Belastingdienst, moeten zij kunnen aantonen dat er geen arbeidsrelatie bestaat tussen hen en ingehuurde freelancers. Dat roept veel vragen en zorgen op waardoor steeds meer opdrachtgevers hebben besloten geen freelancers meer in te huren.

 

Demodelovereenkomst.nl

Dat is zonde en onnodig vond Jacob Verschuur, initiatiefnemer van Demodelovereenkomst.nl. Hij schakelde de Belastingadviseurs van Mazars én die van de Belastingdienst zelf in. Samen hebben zij een geautomatiseerd aanvraag- en beoordelingsproces ontwikkeld. Theoretisch kan deze systematiek miljoenen verschillende modelovereenkomsten produceren. Demodelovereenkomst.nl maakt zoveel mogelijk gebruik van vooraf door de Belastingdienst beoordeelde overeenkomsten per beroep. Ruim 80 veel voorkomende zzp-beroepen zijn via deze systematiek klaar voor direct gebruik.

Aanvragen gaat heel simpel. Een koppeling met de KvK zorgt voor automatische invulling van alle bedrijfsgegevens en de opdrachtgever hoeft slechts nog enkele vragen te beantwoorden. Als alles klopt staat er hierna direct een modelovereenkomst klaar die door de opdrachtgever en zzp’er digitaal wordt ondertekend. Deze werkwijze vrijwaart de opdrachtgever van het risico van naheffingen, loonheffingen en boetes. Uiteraard geldt dit alleen in die gevallen waarbij volgens de modelovereenkomst wordt gewerkt.

De kosten bedragen € 17,95 (excl. btw) per opgemaakte modelovereenkomst, inclusief 10 jaar beveiligde opslag. Dat is handig voor als er een keer controle door de Belastingdienst plaatsvindt.

www.demodelovereenkomst.nl 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s