De 5e editie van Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend

De deadline om foto’s in te zenden voor de vijfde Pride Photo Award wedstrijd is verstreken. In twee maanden tijd zijn meer dan 3.800 foto’s binnen gekomen van over de hele wereld. De wedstrijd was opnieuw een echt internationale aangelegenheid ter viering van diversiteit. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt.

De winnende foto van 2014

Pride Photo Award is een internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele- en genderdiversiteit. Fotografen konden foto’s indienen in vier categorieën: Gender, Open, Single Images en het thema van 2015: ‘Stories of Love and Pride’, dat het vijfjarige jubileum markeert.

Met 400 fotografen en 60 verschillende nationaliteiten die hun werk hebben ingestuurd, blijft de wedstrijd groeien.

“Het is geweldig om te zien dat zoveel getalenteerde fotografen ons zulke aangrijpende en hartver­warmen­de verhalen brengen van over de hele wereld, die de schoonheid van diversiteit zichtbaar maken. Je kunt zien dat ze niet alleen verhalen vertellen over liefde, maar het zelf ook voelen: er spreekt grote passie uitvoor hun werk en de mensen over wie ze vertellen.  Ik ben heel benieuwd welke verhalen de jury dit jaar selecteert,” zegt Margriet van der Linden, bestuursvoorzitter. “De drijfveer en de noodzaak om deze verhalen te vertellen is duidelijk. Het is ook niet toevallig dat we nu veel inzen­dingen zien uit Oost-Europa, waar activisten en fotografen aandacht vragen voor hun verhalen.”

Het lijkt erop dat de wedstrijd ook stevig rond zingt  in Italië: het aantal deelnemers uit Italië is bijna verdubbeld, sinds er vorig jaar drie Italiaanse winnaars werden geselecteerd.

Een jury van gerenommeerde fotografie-experts zal de inzendingen van 2015 volgende week beoordelen. De winnaars worden op 2 juli bekend gemaakt en later worden geëerd op de prijsuitreiking op vrijdag 18 september in de Oude Kerk van Amsterdam, waar een expositie met werk van alle winnaars van dit jaar te zien zal zijn tot en met 25 oktober 2015.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s