Creditrating als fundament voor anders financieren in de zorg

Samenwerking tussen Creditreform en ILFA bij rating zorginstellingen

Creditreform en ILFA gaan intensief samenwerken op het vlak van creditrating in de Nederlandse gezondheidszorg. Samen gaan zij er voor zorgen dat zorgondernemers en (potentiele) investeerders beschikken over objectief en betrouwbaar beeld over de kwaliteit en kredietwaardigheid van de betreffende onderneming.

care-costs-63612_640

Zorgondernemers hebben steeds meer moeite bij het aantrekken van (bancaire) financiering. De oorzaak hiervan is volgens ILFA tweeledig. De overheid heeft veel wijzigingen doorgevoerd in de bekostiging van de zorg, dit geeft onzekerheid waardoor het risicoprofiel hoger is geworden. Maar ook invloeden van buiten de sector hebben impact. De hogere eisen die aan de financiële gegoedheid van banken worden gesteld maakt dat het type financiering dat zorgondernemers (langlopende, vaste geldleningen) zoeken minder beschikbaar is dan wel aanmerkelijk duurder wordt.

Waar zorgondernemers behoefte aan hebben is onafhankelijk kunnen vaststellen wat hun risicoprofiel is zodat zij kunnen bepalen of een financieringsaanbod passend is. Met een credit rating kan dit. Bovendien geeft het rating rapport uitvoerige informatie over de plannen van de onderneming en de slagingskansen van deze plannen. Met een credit rating informeert de zorgondernemer de kapitaalverschaffers op de meest optimale wijze. De hoge mate aan transparantie die een credit rating biedt, komt zowel de emittent als de investeerder ten goede en dient daarmee de marktwerking.

Een creditrating kan een grote impact hebben op een succesvol financieringstraject. Daarom vinden wij de samenwerking met Creditreform een sterke aanvulling op onze totale dienstverlening.’ Aldus Irma Langeraert van ILFA. ‘De wijze waarop wij de tools, kennis en deskundigheid van Creditreform kunnen inzetten voor bijvoorbeeld onze crowdfundingformule AndersFinancieren, is echt uniek en zeer welkom. Zonder deze objectieve toets waren wij nooit gestart met AndersFinancieren.nl

medical-563427_1280

Over Creditreform
Creditreform is opgericht in 1890 en sindsdien uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het verstrekken van handelsinformatie over het midden- en kleinbedrijf in Duitsland. In 2000 heeft de Creditreform Group de Creditreform Rating Agentur AG opgericht, inmiddels erkend door de Europese toezichthouder ESMA. Deze agentuur heeft sindsdien binnen de ratingmarkt de meeste ratings van ondernemingen in de MKB-sector, MKB-obligaties en MKB-fondsen in Duitsland uitgevoerd. De Creditreform Rating Agentur AG is bevoegd om in elk EU-land resp. aan elke Europese beurs ratings uit te voeren. Sinds kort is Creditreform ook vertegenwoordigd in Nederland via Witt Rating Advisory B.V.

http://www.creditreform.nl/

Over ILFA
ILFA Groep ondersteunt sinds 1995 organisaties bij het toetsen van de financierbaarheid van een organisatie, het aantrekken van bancaire en niet-bancaire financiering, het managen van de liquiditeit en het beheren van financiële risico’s

ILFA beschikt hiervoor over een team van 20 bankonafhankelijke specialisten welke opereren vanuit verschillende disciplines in de teams: Business Finance, Public Finance en Tools4Treasury

http://www.ilfa.nl/

Over AndersFinancieren
AndersFinancieren ondersteunt maatschappelijke organisaties bij het ophalen van financiering bij een breed publiek op basis van een crowdfundingformule. Een organisatie kan via het Anders Financieren platform fondsen werven voor de realisatie van haar plannen. Het platform biedt hiervoor twee opties: inzamelen van donaties en de uitgifte van obligaties. De primaire doelgroep is een particulier die op een zinvolle, maatschappelijke wijze wil beleggen in lokale initiatieven. De opzet vertoont  grote gelijkenis met bestaande crowdfunding formules.  Toch zijn er ook belangrijke verschillen. Daar waar reguliere crowdfunding initiatieven zich richten op het verwerven van relatief kleine bedragen met een  hoog risicoprofiel, zal een financiering die wordt opgehaald met ondersteuning van  Anders Financieren zich richten op grotere bedragen met een beperkter risicoprofiel. Ook de (meer) professionele belegger die wil beleggen met een maatschappelijke doelstelling en streeft naar een bijpassend rendement, kan terecht bij Anders Financieren.

Kijk voor meer informatie op www.andersfinancieren.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s