Shop & Spaar: mobiele spaar app met gebruik van iBeacon-technologie biedt unieke klantinzichten retailers en horeca

Shop & Spaar: mobiele spaar app met unieke klantinzichten

Deze maand wordt Shop & Spaar gelanceerd, een mobiele spaar app waarmee consumenten bij aangesloten winkels en horeca punten kunnen sparen via hun mobiele telefoon. Het spaarsysteem werkt met de nieuwe iBeacon-technologie van Apple. Hiermee wordt het voor retailers mogelijk betere klantinzichten te verkrijgen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan informatie over uit welke wijk klanten komen, welke interesses ze hebben en hoe lang klanten in de winkel blijven. Dit biedt retailers de mogelijkheid gerichte aanbiedingen te doen en beter in te spelen op behoeftes van de klant. De klant spaart ondertussen voor punten die bij aangesloten winkels en horeca kunnen worden ingeleverd.

iBeacon-technologie                                             
Voor de diensten van Shop & Spaar wordt gebruik gemaakt van de nieuwe iBeacon- technologie. Hierbij wordt in de winkel een zogenaamde beacon, een baken, geplaatst. Consumenten die meedoen met het Shop & Spaarprogramma en de app hebben gedownload, worden door de beacon automatisch herkend. Er worden direct punten op het account van de klant bijgeschreven. De retailer krijgt inzicht in de beschikbare gegevens van de klanten. Uiteraard geheel anoniem. Naam en adresgegevens worden niet vrijgegeven en de klant bepaalt zelf welke informatie hij wel of niet wil delen.

Voordelen voor winkeliers
Deelname aan het Shop & Spaarprogramma biedt veel voordelen voor winkeliers en horeca. Shop & Spaar geeft retailers de mogelijkheid om aansluiting te krijgen bij de voordelen van internet. Informatie die eerder alleen voor webwinkeliers toegankelijk was, is ineens ook beschikbaar voor de winkel op de hoek. Daarnaast worden deelnemende winkels en horeca doorlopend gepromoot in de app en op de website www.shopspaar.nl. Klanten die meedoen zullen eerder een winkel bezoeken die is aangesloten, dan een concurrent die niet meedoet. Zij worden tenslotte beloond voor een bezoek aan de betreffende winkel. Kortom, Shop & Spaar biedt verschillende mogelijkheden om klanten te trekken en te binden.

Jan Hartsuiker, medeoprichter van Shop & Spaar: “In feite kun je Shop & Spaar vergelijken met andere spaarprogramma’s als bijvoorbeeld de Bonuskaart. Echter is Shop & Spaar toegankelijk voor alle winkels en horeca en is er geen pasje nodig. De klant hoeft zijn telefoon niet eens uit zijn zak te halen. Bovendien sparen consumenten voor waardebonnen, producten of aanbiedingen van deelnemende ondernemingen. Het gespaarde bedrag komt dus weer ten goede aan de lokale retailers. Er wordt niet gespaard voor vliegreisjes, auto’s of weekendjes weg. En de aankopen via de Shop & Spaar website moeten worden opgehaald in de betreffende winkel. Er komt dus meer traffic in de winkelstraat”.

Deelname
Shop & Spaar biedt twee deelnamepakketten. De instapvariant kost €19,95 per maand. Er is ook een no-cure-no-pay variant voor €29,95 per maand. Shop & Spaar biedt dan de garantie dat de winkelier alleen betaalt als deelname wat oplevert. Promotie met garantie dus.

Kijk voor meer informatie op www.shopspaar.nl

logo-shopspaar


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s