September in Citymall Almere: Midland Classic show, Keet! en Kidz-DJ, Zappelin toer, live muziek, sport en meer

Het blijft nog even zomer de komende weken in Citymall Almere. Elke zondag is er entertainment voor jong en oud, en ook op andere dagen is er vaak wat te beleven. De komende maanden zullen er door Citymall Almere extra activiteiten worden georganiseerd, zoals Keet! en Kidz-DJ en de Zappelin toer. Ook in september ben je daarom bij Citymall Almere aan het juiste adres voor een heerlijk dagje uit.

Zondag 7 september: Citymall Music – The Benefit Thieves
The Benefit Thieves is een Nederlandse drieman formatie uit Flevoland, met een wel heel opvallend Brits geluid. Hun repertoire wordt gekenmerkt door een lekker stevige gitaarsound gecombineerd met ijzersterke teksten. Ze worden wel eens vergeleken met The Jam en Oasis, maar ook met Black Rebel Motorcycle Club en Foo Fighters.

The Benefit Thieves spelen diverse sets van 13:00 – 16:00 uur op het Belfort.

The Benefit Thieves komen naar Almere
The Benefit Thieves komen naar Almere

12 t/m 14 september: Challenge Almere
De deelnemers aan de Challenge Almere – Amsterdam starten en finishen ook dit jaar in het centrum van Almere op de Esplanade. Challenge Almere is dit jaar aangesloten bij het prestigieuze internationale Challenge-circuit, waardoor er toppers uit de hele wereld zullen deelnemen aan het sportevenement. Op zaterdag is er de Long Distance Classic, waarbij de klassieke afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon van 42 km wordt afgelegd. Daarnaast vindt op vrijdag de Junior Challenge plaats en op zondag de estafettes Family en Business Relay. Langs de route is ruim gelegenheid om de deelnemers aan te moedigen.

Meer informatie is te vinden op www.challenge-almere.com

Zondag 14 september: Kidz-DJ en Keet!
Deze middag kunnen kinderen al hun energie kwijt tijdens twee interactieve shows. Keet, bekend van Telekids, zal onder andere haar hits “Grijp je kans” en “Kus van Keet” ten gehore brengen en gegarandeerd de hielen van de vloer krijgen met haar energieke optreden.

Keet van Telekids komt op bezoek in Citymall Almere
Keet van Telekids komt op bezoek in Citymall Almere

Na de zing- en danssessies met Keet! kunnen kinderen uit hun dak gaan op de hilarische show van Kidz-DJ. Kidz-DJ, bekend van het Club van Sinterklaasfeest, is een cross-mediaal muziekconcept, waarbij de grootste wereldhits zijn voorzien van eigentijdse teksten. Het interactieve (dans)feest voor kinderen van 4 tot 10 jaar, is bedacht door twee jonge vaders, die wel eens wat anders wilden dan K3.

De show van Keet! en Kidz-DJ is vanaf 13:00 uur tot ca. 15:00 uur op het Forum.

Zondag 21 september: Citymall Music – Me & Mr Jansen
Deze eigenzinnige act maakt met een volledige band het podium onveilig. Zowel muzikaal als tekstueel weten ze hun publiek te raken. Ze zingen in het Engels over verloren liefdes en het leven in het algemeen. De band bleef niet onopgemerkt, want ze stonden al in de voorprogramma’s van onder andere Kane en Miss Montreal. Me & Mr Jansen sluiten met hun optreden het Citymall Music seizoen. Op 5 oktober staat de top 5 bands van dit jaar in de spetterende finale. Bezoekers kunnen ook stemmen op een band via de Facebookpagina van Citymall Almere en daarmee goody bags winnen!

Me & Mr Jansen spelen van 13:00 – 16:00 verschillende sets op het Forum.

Zondag 21 september: Zappelin toer
De gloednieuwe liedjesshow van kinderprogramma Zappelin komt naar Almere. Citymall Almere heeft hiermee de primeur! Het podium op het Forum wordt omgetoverd in een echte Zappelinwereld. Nienke, de bekende presentatrice van Zappelin, neemt de kinderen mee in de wereld van Zappelin met een gezellige combinatie van zingen, voorlezen, dansen en interactieve spelletjes. Zij kunnen thuis alvast de liedjes oefenen op www.zappelin.nl. Na afloop van de show kunnen de kinderen met Nienke op de foto en deelt ze leuke verrassingen uit.

De Zappelin toer is van 13:00 tot 16:00 uur op het Forum.

Zondag 21 sept: Stoffenmarkt
Van ‘s ochtends 10:00 uur tot ‘s middags 17:00 uur vormt het Stadhuisplein het podium van een uitgebreide stoffenmarkt. Ruim 100 kramen presenteren hun meest bijzondere stoffen en verkopen deze voor scherpe prijzen.

Woensdag 24 september t/m zondag 28 september: Najaarskermis
Net als elk jaar strijkt vanaf woensdag 24 september de Najaarskermis weer neer op de Esplanade. Dit is de laatste kermis van het jaar met extra veel attracties, zoals de Breakdance, de Rupsbaan en de Polyp.

De Najaarskermis in Almere heeft dit jaar extra veel attracties
De Najaarskermis in Almere heeft dit jaar extra veel attracties

Donderdag 25 september van 20:30 – 23:00 uur: Openluchtfilm op het Stadhuisplein
Op een mooie nazomeravond buiten op groot scherm een film kijken? Het kan op het Stadhuisplein. Het thema is western, dus bezoekers zitten tussen de hooibalen, paarden en cowboys. En ze bepalen zelf welke film gedraaid wordt. Op www.corrosia.nl kan gestemd worden op enkele klassieke en nieuwere westerns. De film met de meeste stemmen wordt getoond. Toegang is gratis.

Zondag 28 september van 10:00 – 17:00 uur: Midland Classic Show & Streekparade
Hét evenement voor liefhebbers van klassieke auto’s. Rondom het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade zijn de mooiste oldtimers te bewonderen. Om de dag extra bijzonder te maken, wordt de Midland Classic Show gecombineerd met de uitgebreide Streekparade. Bezoekers kunnen hier genieten van heerlijke gerechtjes, mooie wijnen, verrassende biertjes en meedoen aan workshops van bekende chef-koks. Het accent ligt op lokale smaken en producten. Ook diverse restaurants in Almere Centrum bereiden speciaal voor bezoekers kleine proefgerechtjes.

Meer informatie over de Midland Classic Show en de Streekparade is te vinden op www.vvvalmere.nl/evenementen

De mooiste oldtimers tijdens de Midland Classic in Citymall Almere
De mooiste oldtimers tijdens de Midland Classic Show in Citymall Almere

Citymall Almere
Met een bioscoop, een theater, diverse horecagelegenheden en een groot aantal winkels heeft Citymall Almere genoeg in huis om voluit te genieten. Het door Rem Koolhaas ontworpen winkelcentrum biedt volop ruimte aan inspirerende winkels en warenhuizen. Men vindt er bijzondere lokale, nationale en internationale retailers, zoals Zara, Rituals, Bever, JD Sports, Just Kidsz, Superdry, Hugo Boss, Media Markt, Rivièra Maison en Aveda Lifestyle Salon & Spa. Citymall Almere is het levendige centrum van Almere, met iedere zondag live muziek of activiteiten voor kinderen. Daarnaast vinden er meerdere keren per jaar drukbezochte evenementen plaats. Uniek in Citymall Almere is de handige én duurzame oppasservice Kartopia. Kartopia is een speelruimte van karton voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Terwijl hun ouders rustig winkelen, mogen kinderen hier spelen en meedoen aan leuke workshops.

Citymall Almere is te volgen op www.citymall-almere.nl en op www.facebook.com/CitymallAlmere


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s