Hotel con Corazon in Paramaribo steunt onderwijs voor kinderen in Suriname

Crowdfunding campagne voor Hotel con Corazón in Paramaribo

Nettowinst van ‘Hotel met een Hart’ wordt volledig geïnvesteerd in lokale onderwijsprojecten

Ondernemerskoppel Jessica Augustin en Stanley Wassenaar uit Amsterdam hopen binnenkort de deuren te kunnen openen van ‘hun’ hotel: Hotel Con Corazón Paramaribo. Zij willen met de winst die het hotel gaat opbrengen, bijdragen aan goed onderwijs en betere toekomstperspectieven voor kinderen in Suriname. Om hun droom werkelijkheid te maken zijn ze een crowdfundingscampagne gestart.

Hotel con Corazón
De keten ‘Hotel con Corazón’ bestaat inmiddels ruim vijf jaar. In 2008 zetten Marcel Zuidhof en Onno Oostveen een eerste hotel op in Nicaragua, waarvan de volledige winst wordt geïnvesteerd in onderwijs. Dit hotel is erg succesvol, en dus is er besloten om op zoek te gaan naar ondernemende mensen die het succes willen helpen uitbreiden in andere landen. Samen met Jessica en Stanley hebben in totaal vier ondernemerskoppels de ambitie om nieuwe ‘hotels met een hart’ te openen. Naast Suriname is het de bedoeling dat straks ook in Mexico, Cambodja en Nicaragua hotels ‘met een hart’ de deuren openen.

Het roer om
Jessica (40) en Stanley (42) overwogen al een tijd om het roer om te gooien. Maar wat ze nou moesten gaan doen was nog niet helemaal duidelijk. Eén ding was zeker; het moest in een land met een warmer klimaat zijn, en het moest iets met ondernemen en duurzaamheid te maken hebben. Dat Hotel con Corazón op hun pad kwam is dan ook bijna voorbestemd. Stanley groeide bovendien deels op in Suriname en had jarenlang een café in de Jordaan. Die horeca-ervaring komt straks goed van pas. Met een Hotel con Corazón in Paramaribo willen zij bereiken dat meer kinderen goed onderwijs krijgen en daardoor betere toekomstperspectieven

20120066 Invoice Ocean2012 02112012

Fundraising
Om het project van de grond te krijgen, hebben Stanley en Jessica een investering nodig. Daarom zijn ze gestart met een fundraisingscampagne. Hiermee hopen ze 10 procent van het startkapitaal van circa 800.000 euro binnen te halen. Dat doen ze met de verkoop van sociale aandelen en door donaties te verwerven. Mensen kunnen op verschillende manieren bijdragen: onder meer door het verstrekken van een lening, een donatie te geven, of sociaal aandeelhouder te worden. Kijk voor informatie over hoe een bijdrage geleverd kan worden op de website

Volg Hotel con Corazón Paramaribo ook op Facebook

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s