Eduleap van SIE-Onderwijs helpt ambitieuze scholen bij interactieve ondersteuning van het leerproces

‘SIE-onderwijs lanceert communicatieplatform voor basisschoolleerlingen’

Het onderwijs staat onder druk. Niet alleen van leerkrachten maar ook van leerlingen wordt steeds meer verwacht. Tegelijkertijd zijn geldelijke middelen schaars. Hoe gaan we alle doelen halen en verliezen we niet gaandeweg de belangen van leerkrachten en leerlingen uit het oog in het educatieve en pedagogische proces? Hoe blijven we innoveren? SIE-Onderwijs gelooft dat deze uitdaging vraagt om een goede en productieve relatie tussen school, ouders en leerling. Deze samenwerking is van belang voor de schoolprestaties en de ontwikkeling van ieder kind. Eduleap van SIE-onderwijs is een afgeschermde applicatie waarmee leerlingen, ouders en docenten op effectieve wijze met elkaar communiceren. Kinderen kunnen leiderschap nemen over hun eigen ontwikkeling, en ouders en leerkrachten nemen gezamenlijk verantwoordelijkheid over de begeleiding in deze ontwikkeling.

Eduleap van SIE-Onderwijs biedt ambiteuze scholen interactieve ondersteuning van het leerproces

Wat doet SIE Eduleap
Stel: Een kind heeft thuis een AVI 4 boek gelezen of heeft leren fietsen en is daar erg trots op; het heeft tenslotte een doel behaald. Het kind plaatst een bericht met tekst, foto en/of video op het prikbord van Eduleap. Ouders en docenten kunnen daarop reageren. Via het prikbord wordt informatie over alle vorderingen ten aanzien van de te behalen onderwijskundige- en persoonlijke doelen uitgewisseld. Hierdoor ontstaat een integraal beeld van de ontwikkeling van het kind binnen en buiten school. Kortom: Met SIE Eduleap communiceert het kind over wat hem/haar bezighoudt en wordt het uitgedaagd om zelf informatie te verzamelen en te delen. Naast de doelen die school stelt kan de leerling zelf doelen opstellen.

Eduleap voor zowel kinderen, ouders als leerkrachten
Met Eduleap blijft ontwikkelen voor basisschoolleerlingen leuk en uitdagend. Het biedt hen een eigen veilig sociaal mediaplatform waarop zij successen kunnen delen met de klas of met zelfgemaakte groepen. Gaandeweg leren kinderen op een veilige manier omgaan met social media en bouwen zij op het prikbord een overzicht van wat zij hebben meegemaakt, geleerd en bereikt. Berichten met foto’s die worden geplaatst op Eduleap, kunnen verwijderd worden en komen nooit op internet.

Ouders zien met Eduleap aan welke schooldoelen hun kind werkt en kunnen hen stimuleren leervorderingen die buiten school plaatsvinden te communiceren aan de leerkracht. Bovendien kunnen ouders op specifieke punten bijdragen aan de educatieve ontwikkeling van het kind. Immers, zij zien eenvoudig waar het kind op school mee bezig is en kunnen hier thuis verdere invulling aan geven. Bovendien stelt Eduleap hen in staat op een laagdrempelige en tijd-effectieve manier met de docenten in contact te treden.

Docenten tenslotte, kunnen de curriculumgerichte doelen eenvoudig communiceren aan de ouders en via de berichten de vorderingen volgen. Ook zien zij wat de leerlingen op school en thuis bezighoudt. Dit stelt hen in staat om op een dynamische manier de educatieve ontwikkeling bij te sturen.

Over SIE Onderwijs
SIE Onderwijs ondersteunt het basisonderwijs met innovatieve concepten en producten. SIE Onderwijs is een initiatief van Lenny van Pouderoijen en Martijn Gardenier. SIE Onderwijs brengt het beste van de onderwijswereld en het bedrijfsleven samen. Lenny heeft als onderwijsmanager een onderwijsconcept ontwikkelt dat maximaal gebruik maakt van flexibele onderwijstijden. Daarmee brengt zij oplossingen in de praktijk voor de uitdagingen die flexibilisering met zich meebrengt. Martijn Gardenier is ondernemer op het gebied van risicomanagement, compliance en procesverbetering. Als ouder van twee jonge kinderen kwam hij weer in aanraking met primair onderwijs. Nu brengt hij zijn kennis en kunde in bij het optimaal ondersteunen van het onderwijsproces.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s