Eerste live te volgen zonnepanelentestcentrum in Ede helpt met maken van juiste keuze bij aanschaf zonnepanelen

Particulieren, maar ook bedrijven, die de aanschaf van zonnepanelen overwegen worden overspoeld met informatie van verschillende aanbieders. En iedere leverancier belooft meer rendement dan de ander. Zonnepanelen.net heeft op het dak van hun kantoor in Ede een live testcentrum ontwikkeld met zonnepanelen van 8 bekende aanbieders. Op de website zonnepanelen.net kunnen mensen die zonnepanelen willen aanschaffen live zien welke aanbieders, welke resultaten leveren. Bezoekers kunnen zien wat de panelen op dat moment leveren, en gemiddelden bekijken over de afgelopen dagen, weken, maanden en jaren. Op de site vinden bezoekers verder onafhankelijke informatie en tips over de juridische, fiscale en belastingtechnische voor- en nadelen van zonnepanelen, en waar op gelet moet worden. Ook staat er een tool die uitrekent hoe snel de aanschaf zich heeft terugverdiend.

Eerste live zonnepanelen testcentrum van zonnepanelen.net in Ede

Testcentrum
Zonnepanelen.net heeft in februari 2013 panelen van 8 merken op het dak van hun kantoor laten leggen. Deze panelen hebben allemaal hetzelfde  vermogen en dezelfde omvormer. Bovendien staan ze allemaal op het zuiden georiënteerd. Kortom, de resultaten kunnen goed met elkaar vergeleken worden. Een live webcam op het dak maakt het mogelijk live te bekijken wat de prestatieverschillen zijn afhankelijk van weersomstandigheden.

Bart Mossink, mede-initiatiefnemer van zonnepanelen.net: “Wij merkten als leveranciers van panelen dat het lastig was onafhankelijke resultaten te vergaren en dus onafhankelijk advies te kunnen geven. Met dit in het achterhoofd hebben we besloten zonnepanelen.net op te richten. We verkopen geen panelen meer, maar willen mensen die aanschaf overwegen zo goed mogelijk informeren. Het testcentrum is daar een goed voorbeeld van. Hierdoor kunnen we nu na het eerste jaar al goed zeggen welke merken het beter doen dan anderen. Er zijn verschillen die oplopen tot 8%, dat is op jaarbasis flink wat. Sommige van de merken die beter presteren zijn merken die consumenten misschien niet altijd zullen kennen. Onze testresultaten zijn voor hen dus erg waardevol om de juiste beslissing te maken.”

Terugverdientijd berekenen
De aanschaf van panelen wordt vaak gedaan uit maatschappelijk bewuste redenen,  maar levert op termijn ook flink wat voordeel op. Op zonnepanelen.net staat een eenvoudige tool die bezoekers in staat stelt te berekenen hoe snel de aanschaf zich heeft terugverdiend. Door zaken als aanschafprijs, aantal wattpieken, hellingsgraad van dak en zelfs postcode voor het bepalen van het gemiddeld aantal zonuren in te vullen, kan deze tool globaal berekenen hoe zonnepanelen zich terugverdienen. Bart Mossink: “Samen met de resultaten van het zonnepanelen testcentrum is zonnepanelen.net hiermee een verplichte bron van informatie voor mensen die zonnepanelen overwegen”.

Informatie over juridische en belastingtechnische aspecten
Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben, worden als het ware zelfstandig ondernemer. Zij leveren stroom die ze doorverkopen aan hun energieleverancier. Om dit belastingtechnisch in orde te maken is soms best wat kennis van zaken nodig. Bij VvE’s bijvoorbeeld gelden al weer heel andere regels dan bij eigenaren van een woonhuis. Bovendien zijn er sinds januari van dit jaar wetswijzigingen doorgevoerd die niet bij iedereen bekend zijn. Ook hierover informeert  zonnepanelen.net de bezoeker.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s