De nieuwe CityFoodRoute langs de van Woustraat en Rijnstraat

Joodse uitjes, Poolse delicatessen en Moois uit de Provence

De van Woustraat in de Amsterdamse Pijp kan geen fraaie straat genoemd worden. Hetzelfde geldt voor een groot deel van de Rijnstraat. Toch zouden culifreaks, foodfans, eetfanaten en kookzeloten echt eens moeten proberen de 2 kilometer die deze twee straten samen vormen te overbruggen. Je vindt er Poolse delicatessen, Joods-Amsterdamse zuurwaren, heerlijke wijnen, biologische taarten, streekproducten, chocola, geweldige Turkse supermarkten en nog veel meer!

De Amsterdamse van Woustraat zit vol verrassende culinaire pareltjes. Check http://www.cityfoodroute.nl!

Het is niet voor niets dat de initiatiefnemers van CityFoodRoute hebben besloten dit stuk Amsterdam als tweede route toe te voegen. Waar eerder de fijnste plekken in Oud Oost aan bod kwamen, is het nu dus de beurt aan een ander relatief onbekend stukje stad. Vergeet voor nu nog even de Jordaan, Utrechtse- of Haarlemmerstraat en laat je verrassen! CityFoodRoute heeft het je wel heel makkelijk gemaakt. Op hun website kun je een route downloaden, compleet met menusuggestie en boodschappenlijstje!

De Leeuw zuurwaren kan niet ontbreken in deze route van CityFoodRoute

Met CityFoodRoute willen Floske Kusse en Tine Sommeijer stadsbewoners laten zien dat er meer is dan de doorsnee supermarkt; lekker en goed voedsel is makkelijk te vinden in je eigen buurt. Per stadsdeel komen er routes met bijbehorend menu op de website ter inspiratie en kunnen ervaringen en suggesties worden gedeeld. Hou de site dus in de gaten of volg Tine en Floske op Facebook of Twitter (@tinetweetsfood of @cityfoodroute) om zeker te weten dat je als eerste op de hoogte blijft van nieuwe routes. Je kunt overigens ook zelf jouw favoriete adressen doorgeven!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s