Movez zet de huizenmarkt in beweging!

Tegelijkertijd een huis kopen, en de bestaande eigen woning verkopen”

De woningmarkt heeft betere tijden gekend; dat is geen nieuws. Hier zijn verschillende redenen voor, maar het vertrouwen van de consument, of beter; het gebrek hieraan speelt een grote rol. De angst een nieuwe woning aan te kopen voordat het eigen huis is verkocht is groot, en dat is terecht. Maar op deze manier wacht iedereen op elkaar en zit er geen beweging meer in. Movez.nl gaat hier verandering in brengen! Dit recent gelanceerde initiatief verbindt op grote schaal kopers en verkopers aan elkaar tot een keten. Een huiseigenaar koopt dus een nieuw huis en verkoopt tegelijkertijd de bestaande eigen woning. En dat gebeurt aan beide kanten van deze schakel net zo, dus kan iedereen een stap verder, en zal de markt weer in beweging komen.

Ketens
Waar veel woningsites alleen woningaanbod laten zien, kunnen woningzoekenden op Movez.nl ook kopers voor hun eigen huis vinden. Een veilig idee want terwijl er concrete stappen genomen worden voor de aanschaf van het nieuwe huis is iemand anders met dezelfde stappen bezig voor de aanschaf van de bestaande woning. En dit geldt aan beide kanten van deze schakel weer precies zo, dus iedereen schuift een stap door. Het gaat dus niet om een match tussen twee partijen, maar om een keten die als een trein in beweging wordt gezet.

Precies weten hoe het werkt? Bekijk de video

Movez richt zich op de makelaars
Er bestaan meerdere initiatieven die zeggen de woningmarkt in beweging te krijgen. Echter, deze richten zich vrijwel zonder uitzondering op de particulier. Sommigen sluiten de makelaar zelfs helemaal buiten. Movez is van mening dat dit niet verstandig is en dat dit de markt zelfs verder kan frustreren.  “Een particulier is niet altijd in staat in te zien dat wat 5 jaar geleden gold, nu niet meer realistisch is en wil soms te veel geld voor een huis vragen, maar ook betalen. Makelaars kennen de markt en kunnen kopers en verkopers op een realistische manier van advies voorzien”. Aldus Annemieke Huizing, directeur van Movez.

Wie?
De mensen achter Movez.nl zijn Kobus Keij, makelaar OG in Amsterdam; Annemieke Huizing, directeur van Movez; Frank de Klijn, automatiseringsdeskundige en Maurice Lehr, consultant e-commerce, internetmarketing en websitestrategie. Zij zijn van mening dat het terugwinnen van vertrouwen in de huizenmarkt een deel van de oplossing is. Voor de techniek achter Movez.nl werkten zij samen met aan de Universiteit van Amsterdam verbonden wetenschappers. Zij ontwikkelden het ingenieuze softwaresysteem dat matches maakt en daarmee ketens kan ontwikkelen. Door dit systeem toe te passen op de woningmarkt kan Movez.nl kopers en verkopers aan elkaar koppelen. Annemieke Huizing: “Wanneer iedereen naar elkaar blijft kijken wie de eerste stap neemt, gebeurt er niets. Op die manier stagneert de markt met waardedaling en economische malaise tot gevolg. Movez.nl brengt hier verandering in. We zeggen niet dat we met Movez.nl de woningmarkt helemaal uit het slop kunnen halen en daarmee de financiële crisis kunnen bezweren, maar denken wel een grote bijdrage aan de oplossing te kunnen bieden. Wanneer het vertrouwen bij de consument terugkomt, zal de markt tenslotte weer aantrekken”.

Makelaars kunnen hun aanbod tot eind 2013 gratis plaatsen op Movez.nl. Mensen die hun huis willen verkopen kunnen hun makelaar opdracht geven hun huis aan te bieden op movez.nl, om vervolgens zelf, of mét de makelaar op zoek naar de juiste match te gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s