Coop en klanten dragen ruim € 48.000 bij aan bouw van Prinses Maxima Centrum

Van 75% naar 95% genezing van kankerpatiëntjes

Van 1 maart t/m 8 mei 2013 konden klanten van supermarktketen Coop bij het inleveren van lege flessen hun statiegeld doneren aan KiKa. Deze stichting zet zich in om de overlevingskans van kinderen met kanker te verhogen. Coop verdubbelde de opbrengst waardoor er maar liefst € 48.895 aan KiKa kon worden overhandigd. Het geld zal worden gebruikt voor het nieuw te bouwen Prinses Maxima Centrum; het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Prinses Maxima Centrum
In dit centrum, dat in Utrecht gebouwd gaat worden naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis, komen de huidige 7 academische centra waar kinderen nu behandeld worden tegen kanker samen. Door de krachten te bundelen zal de zorg en onderzoek op een nog hoger niveau gebracht worden. Het centrum zal toponderzoekers en specialisten van over de hele wereld aantrekken. Het doel is om in 2025 genezing voor kinderen met kanker te verhogen van 75% naar 95%.  Ambitieus, maar absoluut haalbaar. De ruim € 48.000 die de actie voor Kika opbracht is dan ook zeer welkom. Frits Hirschstein, directeur van KiKa, ontving afgelopen woensdag 21 augustus in Supercoop Krommenie de cheque uit handen van Gerard Koning, Commercieel directeur van Coop Supermarkten.

Directeur Frits Hirschstein van KiKa (rechts) ontvangt de cheque van € 48.895 uit handen van Gerard Koning, Commercieel directeur Coop Supermarkten.
Directeur Frits Hirschstein van KiKa (rechts) ontvangt de cheque van € 48.895 uit handen van Gerard Koning, Commercieel directeur Coop Supermarkten.

Statiegeldacties van Coop
Sinds 2008 organiseert Coop statiegeldacties voor goede doelen. Klanten die lege flessen terugbrengen krijgen de vraag of ze hun statiegeld willen doneren aan een goed doel. Coop verdubbelt vervolgens de opbrengst. Samen hebben Coop en klanten hierdoor al bijna 800.000 euro opgehaald voor verschillende organisaties.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s