25 jaar Perswijn Magazine

IN PERSWIJN NUMMER 1

  • 25 jaar Perswijn
  • Pichon Lalande, een terugblik
  • De 25 leukste budgetwijnen van maximaal 25 euro
  • Lekkere trek
  • En natuurlijk ook…

25 jaar Perswijn
Perswijn bestaat dit jaar 25 jaar! Voor dit nummer, maar ook voor de volgende nummers van deze jaargang, vonden we het leuk om u wat te laten zien van de geschiedenis van Perswijn. We zijn hiervoor lekker de archieven ingedoken. Dit jubileumjaar trappen we af met een bijzondere cover. Om Perswijn 1 van 2013 het – bijna – historische omslag van het allereerste nummer uit 1988. Alleen de foto is vervangen door een nieuw, digitaal exemplaar.

In dit nummer, en in de komende nummers van dit jaar halen we in de rubriek Dat waren nog eens tijden herinneringen op aan artikelen uit de eerste jaargang van Perswijn. Daarnaast in elk nummer een bijzondere, originele, handige of gewoon lekkere top 25. Ook de rubriek De laatste druppel staat dit jaar in het teken van ons jubileum, met een portretje van lezers die abonnee zijn sinds het eerste uur. Pioniers dus, net als wij destijds.

De eerste cover van Perswijn in 1988

Pichon Lalande
Op het allereerste nummer van Perswijn in 1988 prijkten een etiket van Pichon-Lalande en een foto van Latour, genomen vanaf het terras van Pichon-Lalande. Het begon dus met Bordeaux en die liefde is nog lang niet voorbij. Hoofdredacteur Ronald de Groot blikt terug, aan de hand van het artikel van medeoprichter Karel de Graaf over Pichon-Lalande.

De 25 leukste budgetwijnen onder de 5 euro
Omdat Perswijn dit jaar 25 is geworden, duikt dit getal het hele jaar door her en der op. Zowel in het blad als op de website. De rubriek 25 x wijn bestaat steeds uit een lijstje van 25 tips. We trappen af met 25 leuke budgetwijnen van maximaal 5 euro.

Lekkere trek
Een nieuwe rubriek. Honger? Dorst? In deze rubriek vertellen de eigenaars of chef-koks
van vier restaurants waarom we bij hen moeten gaan eten en drinken.
 Deze keer Jeroen Trimbos van Jérôme in Valkenburg, Ernest Lefebvre van Wijncafé Lefebvre, Ton Pinxten (eigenaar) en Lennaert Lonterman (maître-sommelier) van Wolfslaar Restaurant in Breda en Robert Leussink van restaurant De Salentein in Nijkerk. Kijk voor meer recensies in Grootspraak, onze restaurantgids voor wijnliefhebbers.

En natuurlijk ook….
Uiteraard ook in dit nummer diverse reportages. Deze keer onder andere Zuid-Afrika: de natuur geeft, de natuur neemt, Scharzhofberger. Riesling in de overtreffende trap, Terroir Nederland, deel 2; Oost-Nederland, Cahors mikt op Malbec, Okanagan Valley in Canada en wijnen van de Loire. Verder uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 1 verschijnt rond 1 februari.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s