Online presentatietool Prezi komt met ingrijpende update.

Nieuwe traditionelere interface maakt gebruik eenvoudiger, maar doet afbreuk aan unieke karakter

Online presentatietool Prezi heeft gisteren een nieuwe versie van hun populaire tool gelanceerd. Niet iedereen is even enthousiast over de ingrijpende veranderingen die hierin zijn doorgevoerd. Aernoud de Vries van Prezi123.nl, aanbieder van cursussen in het gebruik van Prezi: “De oude interface kenmerkte zich door de eigenzinnige ‘bubble’, waarin de meeste functionaliteit was ondergebracht. Deze is nu verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een meer traditionele menubalk. Prezi heeft daarmee gekozen voor een meer conformistische aanpak, aansluitend bij de meeste sites en pakketten onder Windows. Dat maakt het systeem toegankelijker voor onervaren gebruikers, maar het verliest ook een deel van zijn unieke karakter, waarmee Prezi zich juist een plaats als de “Powerpoint killer” in markt heeft verworven”.

Met de nieuwe versie brengt Prezi ook een aantal functionele verbeteringen, zowel bij het maken van een presentatie als bij het presenteren zelf. Zo zijn nieuwe sjablonen en een bibliotheek met ikonen toegevoegd en is de navigatie tijdens het presenteren nog verder vereenvoudigd.

Prezi is een systeem waarmee zowel on-line als off-line dynamische presentaties kunnen worden gemaakt. De manier waarop Prezi een presentatie benadert wijkt principieel af van gebruikelijke systemen zoals PowerPoint. Prezi is het best te vergelijken met Mindmapping. De gebruiker verzamelt eerst alle informatie op zijn ‘canvas’ (soort groot tekenvel), om pas daarna informatie te groeperen en een presentatievolgorde aan te brengen. Prezi biedt op eenvoudige wijze mogelijkheden om in te zoomen op details en bewegingen in de presentatie te verwerken. Daardoor kan in korte tijd een dynamische presentatie worden gecreëerd, die verrassend en professioneel oogt.

Het aantal gebruikers in Nederland en wereldwijd stijgt snel. Sinds de lancering eind 2009 is het aantal geregistreerde gebruikers inmiddels opgelopen tot boven de 15 miljoen. Zowel zakelijk als bijvoorbeeld in het onderwijs wordt Prezi breed toegepast. Wereldwijd wordt er minstens elke seconde een Prezi gemaakt. Op de officiële Prezi-site (Prezi.com) zijn vele duizenden voorbeelden te vinden van Prezi’s.

Prezi123.nl publiceert vandaag nadere informatie over de nieuwe interface van Prezi, die vrij is te downloaden.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s