EU ministeries slagen er niet in een einde te maken aan subsidies die overbevissing in de hand werken

AMSTERDAM, 24 OKTOBER 2012 – Tijdens de bijeenkomst van EU visserijministers gisterenavond zijn de aanwezigen overeengekomen overbevissing verder te subsidiëren. Ocean2012 coördinator Nederland Irene Kingma geeft hierop de volgende verklaring uit:

“Tijdens de Rio+20 duurzaamheidsconferentie van afgelopen zomer zijn de EU en andere wereldleiders overeengekomen dat ze een einde gaan maken aan schadelijke visserijsubsidies. Gisteren hebben de EU visserijministers besloten deze afspraak naast zich neer te leggen en voorgesteld verder te gaan met subsidies. Hierdoor wordt de visvangstcapaciteit en daarmee overbevissing bevordert”.

“Hoewel wij het voorstel subsidies alleen toe te kennen aan vissers die zich aan de regels houden toejuichen, doen wij een appel op het Europees Parlement om financiële hulp te richten op herstel van visbestanden en verantwoord beheer in plaats van uitbuiting”.

Lees hier de brochure ‘Visserijsubsidies; de vis wordt duur betaald’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s