Koopman en dominee Onze leiders over zichzelf en onze samenleving

Binnenkort verschijnt de bundel ‘Koopman en Dominee’. In dit boek komen diverse leiders aan het woord over zichzelf en over onze samenleving.

‘Nederlanders denken klein. ‘Als je niet op je centjes let, word je niet groot’’
–  Kader Abdolah, schrijver

‘Een samenleving zonder idealen gaat ten onder’
–  Antoine Bodar, priester, hoogleraar

‘In de C1000 om de hoek merk ik niets van de diepe crisis’
–  Bas Haring, wetenschapsuitlegger

‘De klassieke strijd tussen kapitalist en klassieke arbeider is er niet meer, er zit een knik in de geschiedenis van de vakbond’
– Agnes Jongerius, voormalig FNV-voorzitter

‘Als leider staat jouw handtekening voor het hele compromis’
–  Andre Rouvoet, voormalig vice premier

Jarenlang was Nederland hét gidsland, waar de koopman en de dominee in goed vertrouwen samenwerkten. Gedeelde christelijk-humanistische waarden als ijver, pragmatisme, oprechtheid en gelijkheid stonden er centraal. Maar zijn deze waarden nog levend, en bovendien: hebben ze nog wel nut in de snel veranderende, door crises geteisterde eenentwintigste eeuw?

In de bundel Koopman en dominee die in oktober 2012 verschijnt bij uitgeverij Buijten en Schipperheijn Motief komen twintig leiders – managers, wetenschappers, politici, bestuurders – aan het woord. Ze vertellen welke traditionele waarden ze in hun jeugd hebben meegekregen en hoe die hun maatschappelijke rol hebben bepaald. Welke missie hebben zij en wat is hun visie op de huidige financiële, politieke en morele crisis? Samen vormen deze gebundelde interviews een inspirerende bijdrage tot de brede discussie over de toekomst van onze samenleving.

Samenstellers Hans Valkenburg en Theo van Stuijvenberg interviewden twintig leiders uit alle geledingen van de Nederlandse maatschappij: Kader Abdolah, Peter Bakker, Antoine Bodar, Jan Louis Burggraaf, Cees Dekker, Marjolijn Februari, Bas Haring, Agnes Jongerius, Andreas Kinneging, Kees de Kort, Gerard de Korte, Margriet van der Linden, Piet Moerland, Liesbeth Noordegraaf-Eelens, Jac Orie, Simon Reinink, André Rouvoet, Marijn Simons, Naema Tahir en Ben Tiggelaar.

Koopman en dominee, ca. 160 pag., € 15,00 ISBN 9789058817006

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.buijten-motief.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s