Sauter Wijnen Maastricht Wijnwinkel van het jaar 2013

Twee winkels in de prijzen in wijnwinkelverkiezing.

Afgelopen zondag en maandag stond kasteel de Wittenburg in Wassenaar in het teken van wijn en alles wat daar bij komt kijken. Tientallen importeurs, wijnhuizen en organisaties lieten op Perswijn’s Winterproeverij hun meest bijzondere wijnen proeven aan honderden bezoekers. Naast wijnen die geproefd en ontdekt konden worden, was er ook aandacht voor bijzondere wijn/spijscombinaties en regende het prijzen en oorkondes. Zo werden o.a. de winnende wijnwinkel en wijnwebwinkel van het jaar bekendgemaakt. Opvallend was dat twee van de winkels in de top 3 dit jaar in Maastricht staan. De nummer twee staat in Amstelveen.

Wijnwinkel en Wijnwebwinkel van het Jaar
Ook dit jaar ging Perswijn samen met de Nederlandse wijnconsument op zoek naar ‘Wijnwinkel van het Jaar 2013’ en ‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2013’. Lezers van Perswijn, de bezoekers van de website www.perswijn.nl en de winkeliers konden in beide categorieën winkels nomineren. Na de nominatieronde volgde de stemronde, waarin iedereen één keer kon stemmen op zijn of haar favoriete winkel en/of wijnwebwinkel. Met bijna 3.700 stemmen op de reguliere winkels en ruim 8.300 stemmen op de webwinkels, is er meer dan 12.000 keer gestemd op de genomineerden. De finalisten in beide categorieën werden door een onafhankelijke en deskundige jury onderworpen aan een bezoek en onderzoek om vervolgens tot een winnaar te komen. De winnaars zijn:

Wijnwinkel van het Jaar 2013 –  SAUTER WIJNEN MAASTRICHT

Nummers 2 en 3 respectievelijk:

Henri Bloem Amstelveen
Vojacek Maastricht

Wijnwebwinkel van het Jaar – MONEGA.NL

Nummers 2 en 3 respectievelijk:

Wijnadvies.nl
Bythegrape.nl

***

Dit evenement werd georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste, Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s