‘Duizenden IT-banen in Nederland gaan verloren’

Zo kopt het Algemeen Dagblad enkele dagen geleden. IT-studenten worden in Nederland slecht opgeleid. Hier zijn het veelal computerprogrammeurs die met een papiertje op zak solliciteren op vacatures in het bedrijfsleven. Er is echter behoefte aan managers die met een IT-oog bruggen weten te slaan tussen de eigen afdeling en afdelingen als sales, marketing, logistiek, onderzoek en HR. Door slecht onderwijs zijn bedrijven wellicht genoodzaakt alles uit te besteden aan landen als India. Reden genoeg voor grote multinationals als Stork en Akzo om een gezamenlijke opleiding Informatiemanagement te starten. Ook IT-adviesorganisatie BlinkLane zag de noodzaak tot beter opgeleid personeel.

Zij starten samen met opleidingsinstituut IIR ICT Academy dit najaar met het aanbieden van een verkorte opleiding tot Informatiemanager. Tijdens deze opleiding krijgen deelnemers in vijf dagen tijd de belangrijkste aspecten van het vak van informatiemanager bijgebracht. Hierbij wordt vanuit de praktijk getraind en niet vanuit de theorie zoals dat bij veel opleidingen het geval is. Het doel van de opleiding is om zowel beginnende als meer ervaren Informatiemanagers te voorzien van de laatste inzichten en ontwikkelingen in informatiemanagement. Met de opgedane kennis kunnen ze ICT slim en efficiënt inzetten en daarmee meerwaarde leveren binnen de organisatie van hun werkgever.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s