Workshops, wijn/spijs, prijzen en meer op Perswijn’s Winterproeverij op 21-22 oktober in Kasteel de Wittenburg Wassenaar

Op zondag 21 en maandag 22 oktober vormt het prachtige kasteel de Wittenburg het toneel van de Perswijn Winterproeverij. Een evenement voor de enthousiaste wijnliefhebber en wijn- of horecaprofessional. Hier worden wijnen van over de hele wereld geschonken en krijgen bezoekers de kans deze te proeven en ontdekken. Daarnaast worden er diverse workshops, besloten proeverijen en masterclasses georganiseerd. Zondag de hele dag en maandag na 14.00 uur zijn consumenten welkom. Maandag ochtend en vroege middag is exclusief gereserveerd voor handel en horeca.

Thema’s
De Winterproeverij kent diverse thema’s. De volgende thema’s komen sowieso aan bod:

  • Biologisch en Fairtrade (hoofdthema)
  • Duitse topproducenten van het VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter)
  • De 100 mooiste Spaanse Wijnen
  • Winters Wijn/Spijs met diverse chefs

Masterclasses en workshops
Gedurende de dag worden verschillende workshops en masterclasses georganiseerd waar bezoekers zich voor in kunnen schrijven. Een leuke en laagdrempelige manier om nog meer te weten te komen over diverse wijngerelateerde zaken.

12:30-13:30 uur: Winterse wijnen uit de Noord-Rhône – Jean Luc Colombo
14:00-15:00 uur: Wijn/Spijs – Jeroen Bronckhorst (Wijnstudio), i.s.m. chef Jan Willem Rietveld (Kasteel de Wittenburg)
14:30-15:30 uur: ‘New World Shiraz from old terroir’ – Edmund Terreblanche, Zuid-Afrika
16:00-17:30 uur: Grootspraak ‘Dubbel Duurzaam’ – Edwin Raben en Peter Scherardus (De Echoput)

Prijsuitreikingen
Tijdens de Winterproeverij worden diverse prijzen uitgereikt. Zo worden de winnaars van de Wijnwinkel van het Jaar 2013 en Wijn Webwinkel van het Jaar 2013 terplekke bekendgemaakt en gehuldigd. Voor details over deze wedstrijd zie www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

Ook de winnaars van het Spaans Wijnconcours worden gehuldigd. ICEX/Vinos de España en Perswijn zijn deze zomer samen met een onafhankelijk proefpanel op zoek naar de 100 mooiste Spaanse wijnen. In Perswijn nummer 6, die uitkomt in September worden de winnende wijnen bekendgemaakt. Deze wijnen zijn te proeven in Wassenaar.

Details
Datum:
21 oktober 2012 Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur
22 oktober 2012 Tijd: 14.00 uur – 17.30 uur

Kosten:
€ 15,00 kaarten bestellen?

Locatie:
Kasteel de Wittenburg, Wassenaar

Dit evenement wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste, Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s