Coop supermarkten over op 90% plofkipvrij assortiment

Vanaf halverwege september dit jaar is het kipassortiment van Coop 90% plofkipvrij. De coöperatieve supermarktketen neemt hierin het voortouw voor verdere verduurzaming van het vleesassortiment. Bovendien neemt de organisatie hiermee een voorsprong op een besluit dat Nederlandse supermarkten in 2020 plofkipvrij moeten zijn.

Gerard Koning, Commercieel Directeur Coop Supermarkten: “Vanuit ons coöperatieve gedachtegoed is het min of meer logisch dat wij deze stap zetten. We denken al jaren in duurzame oplossingen, ook onze klanten vragen hier om. Zo was Coop de eerste supermarktketen die overging op duurzaam varkensvlees. Sinds begin dit jaar verkopen wij ook uitsluitend Fairtrade bananen. Wij zijn er bijzonder trots op dat we nu voorloper zijn met de verduurzaming van het kipassortiment.”

1 ster Dierenbescherming
De kip van Coop wordt geleverd door InterChicken. Dit bedrijf loopt voorop als het gaat om oplossingen op het gebied van duurzaamheid en dierwelzijn. Het bedrijf heeft onlangs nieuwe stallen gebouwd in Roemenië en voor de scharrelkip 1 ster van de Nederlandse Dierenbescherming gekregen, het zogenaamde ‘Beter Leven Kenmerk’. De Dierenbescherming eist dat producten die in aanmerking komen voor het Beter Leven kenmerk allemaal aan dezelfde voorwaarden voldoen. Dit gaat om voorwaarden op het gebied van dierwelzijn, kwalificering en herkomst.

Keuze aan de klant
Gerard Koning: “Voor 90% van het assortiment dat vervangen wordt hebben we het prijsverschil weten te minimaliseren. Daar waar het prijsverschil nog wat groter is, bieden we beide varianten aan. Dit betekent dat we een klein aantal kipproducten voorlopig in zowel een duurzamere als een reguliere variant blijven aanbieden. De klant kan hiermee kiezen voor prijs of duurzamer. Uiteraard streven we ernaar om ook het reguliere kipassortiment op termijn uitsluitend als duurzamere variant aan te bieden.”

www.coop.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s