VSV van Leon de Winter genomineerd voor WIZO literatuurprijs

Nederlandse literatuurprijs  voor Joodse schrijvers

De roman VSV van Leon de Winter is, samen met 5 andere boeken, genomineerd voor de WIZO literatuurprijs. Deze prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, wordt georganiseerd door Stichting WIZO Cultuur, een initiatief van de Joodse Vrouwenbeweging WIZO Nederland.  Het is de eerste literatuurprijs in Nederland voor Joodse schrijvers. De winnaar van de prijs wordt bepaald door lezers zelf.

De volgende boeken zijn genomineerd:

  • De Held – Jessica Durlacher
  • Hydromania – Assaf Gavron
  • Israël in 60 dagen – Sarah Glidden
  • De Verlegen Minnaars – Chaja Polak
  • 7 dagen, 7 Nachten – Jonathan Tropper
  • VSV – Leon de Winter

De lezer bepaalt
De winnaar van de WIZO literatuurprijs wordt gekozen door lezers zelf. WIZO roept enthousiaste lezers op een boekenclub samen te stellen en tenminste drie van de zes genomineerde boeken te lezen. Samen bepaalt de leesclub welk boek wat hen betreft de winnaar is. Aan de deelnemers wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan beurzen voor veelbelovende, maar kansarme jongeren in WIZO jeugddorpen in Israël. Zij krijgen hiermee de kans hun horizon te verbreden met een studie literatuur. De deelnemende leesclubs maken kans op een Meet & Greet met de auteur wiens boek de prijs wint.

De uitreiking van de WIZO literatuurprijs 2012 vindt plaats op zondagmiddag 18 november in het Literair café van kunstenaarsvereniging ‘Arti et Amicitiae’, aan het Rokin in Amsterdam.

Meedoen?
Leesclubs kunnen zich aanmelden via www.wizo.nl/literatuurprijs. Het favoriete boek  moet voor 15 oktober worden doorgegeven.

Op Twitter (@wizoholland), Facebook (www.facebook.com/wizo.nederland) en het blog op www.wizo.nl/literatuurprijs kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de vorderingen van de prijs.

Over WIZO Nederland
WIZO is een internationale organisatie van 250.000 Joodse vrouwelijke vrijwilligers wereldwijd in 53 landen. Doelstelling is om kwetsbare groepen binnen de Israëlische samenleving, vooral vrouwen, kinderen en ouderen, een beter leven te bieden, ongeacht hun achtergrond of geloofsovertuiging. WIZO wordt erkend door de Verenigde Naties als NGO (Non Governmental Organization). WIZO Nederland telt ruim 1600 leden, verdeeld over 12 afdelingen/regio’s. WIZO Nederland helpt dagelijks mee om ruim 800 instellingen in de sectoren zorg, educatie, integratie en emancipatie te laten functioneren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s