Bredase vrijwilliger naar Oekraïne voor groot zwerfhondensterilisatieproject

Mirte Bominaar gaat Vier Voeters helpen bij groot zwerfhondensterilisatieproject 

Het EK was voor ons geen succes. ‘Onze’ jongens zitten al weer thuis.  Voor de Bredase Mirte geen reden niet naar de Oekraïne af te reizen. Zij gaat zich daar inzetten voor een groot sterilisatie-project dat de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters heeft opgezet met de Oekraïense overheid.

Het EK kent helaas niet alleen voor Nederland een keerzijde. Om de straten van de Oekraïense voetbalsteden schoon te maken wordt niet alleen afval opgeveegd. Ook zwerfhonden worden geruimd. Dit gebeurt niet zelden op de meest vreselijke manieren. Internationaal is geschokt gereageerd op beelden van mobiele ovens waar honden levend in werden gegooid. Vier Voeters is na onderhandelingen met de Oekraïense regering tot een overkomst gekomen een sterilisatieproject te starten, waardoor de honden een wrede dood bespaard blijft. De dieren worden gevaccineerd, verzorgd en gesteriliseerd en vervolgens voorzien van een chip weer vrijgelaten op de plek waar ze zijn gevonden. Soortgelijke castratieprojecten worden al 10 jaar in verschillende landen uitgevoerd door Vier Voeters. Het is de enige effectieve methode gebleken om de zwerfdierenpopulatie terug te dringen. Inmiddels is het castratieproject in volle gang in meerdere steden in Oekraïne.

Mirte gaat het Vier Voeters team in Oekraïne ondersteunen, zodat er zoveel mogelijk honden kunnen worden geholpen. Ze gaat onder andere assisteren bij operaties en behandelingen, honden vangen en weer vrijlaten na behandeling en de lokale bevolking informeren over het project.

Veel succes Mirte!

Mochten media Mirte willen spreken dan kunnen ze een mail sturen aan barbara.van.genne@vier-voeters.nl

.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s