Voetbalfans; Join our Team, deel deze video, en help Oekraïense zwerfhonden te redden!

Vier Voeters doet beroep op voetbalfans:

‘JOIN OUR TEAM’ en help ons de Oekraïense zwerfhonden te redden!

De UEFA EURO 2012 is begonnen. Gastlanden zijn Polen en Oekraïne en 16 landen spelen om het EK-voetbal te winnen. Er is echter in april al één team begonnen met het veroveren van de harten van vele mensen over de hele wereld en met name in Oekraïne: Vier Voeters. In reactie op de internationale verontwaardiging over het doden van zwerfhonden in Oekraïne is Vier Voeters in april 2012 een grootschalig castratieproject gestart.

‘JOIN OUR TEAM’ is zowel de slogan van het Vier Voeters project als de titel van de videoclip die geproduceerd werd om meer ondersteuning te krijgen voor het project. Vier Voeters roept iedereen op om de videoclip online te vertonen en te verspreiden via social media. De door het Zuid-Afrikaanse productiebedrijf Witch & Wizard gemaakte videoclip werd opgenomen in de straten van Kiev, Oekraïne en is hier te bekijken.

“We hebben al veel positieve reacties ontvangen van de Oekraïense bevolking. Hoe meer we mensen informeren over deze humane manier om de zwerfdierenpopulatie te verminderen, hoe meer wij de druk kunnen opvoeren om te voorkomen dat de dieren worden gedood”, zegt projectleider dr. Amir Khalil. De projectleider dringt er bij alle voetbalfans op aan: ‘JOIN OUR TEAM’. “Iedereen viert het EK, maar als het allemaal weer voorbij is, blijven wij in het land om voor de dieren te zorgen en hebben alle steun nodig die wij kunnen krijgen”.

Het project wordt al ondersteund door de steden Kiev, Lviv, Zaporozhye, Donetsk en Kharkiv en meer steden zullen binnenkort volgen. Het team van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters bestaat uit zeven mobiele klinieken, een vergelijkbaar aantal reddingswagens, tientallen deskundigen zoals dierenartsen en tientallen vrijwilligers. Het proactieve en doelgerichte project vormt zowel logistiek als financieel een enorme uitdaging. Tot nu toe werd het project mogelijk gemaakt dankzij de steun van donateurs en expertise uit landen als Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Nederland, Roemenië, Zuid Afrika, Zwitserland, Oekraïne, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Vier Voeters Oekraïne Project publiceert bijna dagelijks updates op Facebook.

Volg Vier Voeters Nederland ook op Facebook en Twitter


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s