In Perswijn #4: bling bling, Madera, Chili, Ligurië, Spaans Wijnconcours en meer

IN PERSWIJN NUMMER 4

  • Californië: bling bling, maar vooral veel mooie wijn
  • Madera; bedreigd door Bananen en ossenstaartsoep
  • Lekker Ligurië; klein, mooi en heerlijk
  • Mission possible; Chili & terroir
  • Derde Spaanse Wijnconcours
Cover Perswijn #4


 Californië: bling bling, maar vooral veel mooie wijn
Leuk, zo’n door het California Wine Institute georganiseerde trip voor Europeanen door wijngebieden in Noord-Californië. Met bezoeken aan diverse grote exporterende bedrijven en volop lifestyle. Maar ook met indrukwekkende wijnen en fascinerende inkijkjes in nieuwe ontwikkelingen. Wat je ook van Californiërs wilt zeggen, je zult ze niet betrappen op stilstand, laat staan een dull moment. En al helemaal niet op uniformiteit.

Madera; bedreigd door bananen en ossenstaartsoep
Een wijngaardareaal van 600 hectare op een eiland van ruim 30 bij 20 kilometer, hoe belangrijk is dat eigenlijk? Moeilijk te zeggen. Maar fascinerend is madera – de wijn van het eiland – beslist.

Lekker Ligurië; klein, mooi en heerlijk
Ooit een wijn uit Ligurië gedronken? Hoogstwaarschijnlijk niet. Er wordt namelijk maar heel weinig Ligurische wijn geproduceerd. En dat beetje drinken de Liguriërs zelf wel op. Wie de bijzondere wijnen wil proeven, zal dus op reis moeten. René van Heusden verkende vast de regio.

Mission possible; Chili & terroir
Chili heeft een buitengewoon betrouwbaar imago als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding in wijn. Maar Chili wil meer. Het wil de wereld laten zien dat er ook in het hogere segment bijzondere wijnen worden gemaakt: wijnen met een unieke Chileense signatuur en met expressie van de Chileense terroirs. De vraag is: zit dat erin?

Derde Spaanse Wijnconcours
Om de twee jaar organiseert Perswijn in samenwerking met Vinos de España het Spaanse Wijnconcours, om het allerbeste uit dit land voor het voetlicht te halen. Resultaat is een selectie van honderd bijzondere wijnen in alle prijsklassen, in alle kleuren en op alle niveaus.

Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 4 ligt vanaf ongeveer 14 juni in de winkel.

Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s