Viervoeters voor Viervoeters. 2 juni: Amsterdamse Bos, Sponsorloop baasjes en honden voor zwerfhonden in EK-land Oekraïne

Stichting Vier Voeters organiseert op zaterdag 2 juni een sponsorloop in het Amsterdamse bos. Met deze sponsorloop kunnen dierenvrienden en hun viervoeters geld inzamelen voor het sterilisatieproject in EK-land Oekraïne.

In het land waar straks onze voetbaljongens hun beste beentje voor zetten, krijgen honderden, mogelijk duizenden zwerfhonden die kans nooit meer. Zij werden geruimd om de straten ‘schoon te vegen’ voor het aankomende EK voetbal. De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters heeft hier snel op gereageerd. Na onderhandelingen met het Oekraïense Ministerie van Milieu is Vier Voeters tot een overkomst gekomen om een sterilisatieproject te starten, waardoor de honden een wrede dood bespaard blijft. Inmiddels zijn met meerdere steden in Oekraïne overeenkomsten gesloten en er zullen meer steden volgen.

Om zoveel mogelijk zwerfhonden te helpen is echter veel geld nodig. Daarom organiseert Stichting Vier Voeters op zaterdag 2 juni een sponsorloop. Hier kunnen dierenvrienden en hun honden geld inzamelen voor het sterilisatieproject in Oekraïne.

Meedoen?
Op 2 juni is iedereen vanaf 13:00 uur welkom bij de ‘Arena’ in het Amsterdamse bos, gelegen aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen. Tot 14:00 uur kun je jezelf inschrijven voor de sponsorloop bij de inschrijfbalie, en om 14:00 uur gaan we van start. De route, die op eigen tempo gewandeld kan worden, is ongeveer vijf kilometer lang. Bij de sponsorloop is een braderie aanwezig, waar deelnemers voor en tijdens de wandeling kunnen nagenieten van activiteiten, lekkere hapjes en leuke spulletjes. Ook voor mensen die niet deelnemen aan de sponsorloop en voor kinderen is er genoeg te doen. Hondenschool All Dog’s Business geeft een demonstratie, er staat een springkussen en kinderen kunnen worden geschminkt.

Meer informatie over de sponsorloop staat op www.vier-voeters.nl/sponsorloop, waar ook het sponsorformulier te downloaden is. Aanmelden voor de sponsorloop kan door een mail te sturen naar actie@vier-voeters.nl.

Oekraïne
De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het sterilisatieproject in Oekraïne, dat op dit moment in volle gang is. Bij het sterilisatieproject worden dieren gevaccineerd, verzorgd en gecastreerd en vervolgens voorzien van een chip weer vrijgelaten op de plek waar ze zijn gevonden. Soortgelijke sterilisatieprojecten worden al 10 jaar in verschillende landen uitgevoerd door Vier Voeters. Het is de enige effectieve methode gebleken om de zwerfdierenpopulatie terug te dringen. ‘In de afgelopen tien jaar zijn de zwerfhondenpopulaties in de gebieden waar wij werken aanzienlijk afgenomen,’ zegt Helmut Dungler, directeur van Vier Voeters Internationaal. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties benadrukt dit de enige effectieve en duurzame manier is om de zwerfdierenpopulatie te verminderen – en bovendien de meest diervriendelijke.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s