Stadsdeel Zuid en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark gaan samen zwerfafval in het Vondelpark aanpakken

Bezoekers aanspreken op eigen gedrag en verantwoordelijkheid

Jaarlijks genieten twaalf miljoen bezoekers van het Vondelpark, maar dat leidt ook tot vervuiling. Vorig jaar lieten bezoekers samen 350.000 kilo afval achter, te vaak zonder de moeite te nemen om het in een afvalbak te gooien. Het stadsdeel Amsterdam Zuid en de Vereniging Vrienden van het Vondelpark willen dit gedrag ombuigen, zodat het Vondelpark ook op drukke dagen een mooie en schone plek blijft voor Amsterdammers en toeristen. Het dagelijks bestuur heeft onlangs de voorgestelde aanpak bekrachtigd.

Het Vondelpark

Het stadsdeel en de Vrienden gaan samen op zoek naar organisaties en bedrijven die het park een warm hart toedragen en willen helpen.

Muriël Stibbe, voorzitter Vereniging Vrienden van het Vondelpark: ‘’Wij willen ons inzetten om het Vondelpark mooi en schoon te houden. Dat lukt alleen met de betrokkenheid van zo veel mogelijk anderen. Samen laten we zien dat het vanzelfsprekend is om als bezoeker het park zelf mooi te houden in plaats van te verwachten dat de gemeente alles opruimt.”

Veiligheid
Een belangrijke pijler in deze aanpak is het creëren van betrokkenheid bij het park. Deze betrokkenheid moet leiden tot verantwoordelijk gedrag. Echter, niet iedereen zal zich aangesproken voelen. Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, moet ongewenst gedrag voorkomen en aangepakt worden. Stadsdeel Zuid heeft daarom tegelijkertijd de ‘Zomeraanpak Vondelpark, inzet handhaving & toezicht’ vastgesteld om de samenwerking tussen politie, straatcoaches, handhavers en parkmedewerkers van het stadsdeel te versterken. Paul Slettenhaar, stadsdeelvoorzitter: “Wij bundelen de krachten om het Vondelpark voor en met bezoekers schoon, heel en veilig te houden.”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s