Verover de stad met een Schindelhauer fiets

Tijdloos design gecombineerd met state of the art technologie

In Nederland exclusief verkrijgbaar via Aesthetic Peddler

Schindelhauer Siegfried

Fietsen die staan voor sportiviteit en tijdloze elegantie; dat zijn de fietsen van Jörg Schindelhauer uit het Duitse Magdeburg. Ontstaan vanuit zijn eigen passie voor fietsen en design, en ontworpen voor intensief dagelijks gebruik. Het ontwerp onderscheidt zich door de pure en simpele vorm gecombineerd met technologisch vernuft. Het korte frame maakt de fiets bij uitstek geschikt voor gebruik in de stad. Bikes to conquer Urban Space; in Nederland (en België) exclusief verkrijgbaar via Aesthetic Peddler.  Alle Schindelhauermodellen zijn te zien en te testen tijdens Bikefestival 2012 in Utrecht.

Ontwerp
De hoogwaardig afgewerkte fiets is tot in de puntjes doordacht en afgewerkt met diverse onderscheidende componenten zoals onderhoudsvrije industrielagers, gepatenteerd riemspansysteem en optionele verlichting in de zadelpen. Gebruikers prijzen het lichte gewicht (vanaf 8 kg) van de fiets, de wendbaarheid dankzij het korte frame, en de stille en soepele aandrijving. Je hoort alleen het suizen van de banden over het wegdek en de wind in je oren. Het leren Brooks zadel, de leren handgrepen en de versnellingsnaaf in het achterwiel maken de fiets niet alleen onderhoudsvrij, maar geven hem ook een authentiek en tijdloos karakter. Het ontwerp is in Duitsland bekroond met de red dot award voor beste industrieel ontwerp, en het model Ludwig XIV is op Eurobike 2011, één van de belangrijkste fietsbeurzen ter wereld, uitgeroepen tot beste stadsfiets.

Gepatenteerde riemaandrijving
De bijna onverslijtbare en rekloze Gates Carbon Drive tandriem, waar alle modellen standaard mee zijn uitgerust, draagt bij aan een aantal onderscheidende rijeigenschappen: direct, duurzaam, geluidsarm, vetvrij, lichtgewicht, betrouwbaar en onderhoudsvrij. Het Carbon Drive systeem is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van aandrijftechniek in de fietsenwereld. Het systeem omvat twee aluminium tandwielen en een polyurethaan tandriem met carbon fiber kern. Deze aandrijftechniek biedt vele voordelen ten opzichte van een traditionele ketting. Het Carbon Drive systeem gaat twee keer langer mee dan een conventionele ketting en vergt minimaal onderhoud. Daarnaast loopt de riemaandrijving soepeler dan een ketting. Met een paar slagen haalt de fiets met gemak snelheden van 30 kilometer per uur. Het systeem is ontwikkeld door Gates, een technisch bedrijf dat een jarenlange geschiedenis kent en diverse innovaties op het gebied van aandrijftechniek voor onder andere auto’s, motorfietsen en boten heeft ontwikkeld.

De fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren (dames en herenmodellen). Prijzen varieren van €1350, – tot €3195, –

Aesthetic Peddler
In Nederland is Aesthetic Peddler verantwoordelijk voor de distributie van Schindelhauer fietsen. Aesthetic Peddler is een jonge onderneming ontstaan vanuit de passie voor vormgeving, vakmanschap en innovatie.  Het productportfolio van Aesthetic Peddler richt zicht op de bewuste en kritische ‘Urban Commuter’ die zich dagelijks in en om de stad   voortbeweegt. Producten onderscheiden zich door kwaliteit, techniek en esthetiek. Dagelijks werkt productontwerper en oprichter van Aesthetic Peddler, Seroj de Graaf, in nauwe samenwerking met fabrikanten aan de verdere ontwikkeling, promotie en distributie van de producten.

Aesthetic Peddler is op zoek naar retailers die de Schindelhauer willen verkopen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s