In Perswijn #1

In het nieuwe nummer van Perswijn onder andere aandacht voor:

  • Wijnreis door Brussel
  • Proeverij Grootse Wijnen van Kleine Importeurs
  • Nieuwe serie: beroemde wijngaarden
  • De ecologische voetafdruk van wijnproductie

Wijnreis door Brussel
De afgelopen decennia is wijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze keer: Brussel.

Grootse Wijnen van Kleine Importeurs
Met 63 kleine zelfstandige importeurs was de tweede editie van Grootse Wijnen, Kleine Importeurs vorig jaar een groot succes. Dit jaar zal het evenement voor de derde keer gehouden worden, georganiseerd door Perswijn in samenwerking met de kleine importeurs. Op zondag 15 en maandag 16 april verzamelen deze zich weer in Showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Nieuwe Serie: Beroemde wijngaarden
In deze nieuwe serie artikelen neemt Perswijn u mee naar bijzondere wijngaarden in de hele wijnwereld. We duiken in het terroir én nemen twee mooie wijnen uit elke wijngaard onder de loep, van twee verschillende producenten. Brandende vraag: wat bepaalt nou het verschil tussen die twee wijnen? Aflevering 1: Monte Foscarino (Soave Classico, Italië) en de wijnen van Inama en Anselmi.

De ecologische voetafdruk van wijnproductie
Wijn maken en drinken lijkt een relatief onschuldige, natuurlijke zaak, maar dat is helemaal niet zo: de productie en consumptie van wijn kan heel belastend zijn voor het milieu. Jancis Robinson inventariseert de mogelijkheden om de ecologische voetafdruk van de wijnwereld wat kleiner te maken. Bijvoorbeeld door grote spuugemmers te vervangen door afbreekbare papieren bekers. Nog handig ook!

Dit en uiteraard de beste wijn-spijssuggesties, proefnotities, achtergronden en nog veel meer!

Perswijn nummer 1 ligt vanaf 26 januari in de winkel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s