Grootse Wijnen van Kleine Importeurs!

Meer dan 400 bijzondere wijnen, met een persoonlijk verhaal, met passie geselecteerd, te proeven en ontdekken op uniek evenement

In navolging van het succes van voorgaande jaren organiseren ook dit jaar wijntijdschrift Perswijn en de Vereniging Kleine Wijnimporteurs de proeverij Grootse Wijnen van Kleine Importeurs. Op zondag 15 en maandag 16 april staat Showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug opnieuw in het teken van bijzondere, unieke wijnen uit verschillende landen en gebieden. Met zorg en passie geselecteerd door kleine importeurs. Een onmisbaar evenement voor wijnliefhebbers en de wijn- en horecabranche.

Kleine Importeurs
De naar schatting 300 kleine wijnimporteurs in Nederland zijn bevlogen ondernemers. Meer dan 40 van hen laten op Grootse Wijnen hun meest bijzondere wijnen proeven. Elke importeur heeft zijn of haar specifieke of gespecialiseerde kennis van een gebied, land of druif. Vaak zijn ze kind aan huis bij de wijnhuizen en domeinen waar de wijn wordt geproduceerd. Ze kennen het verhaal achter de wijn en vertellen dit graag en met enthousiasme. Door de kleine schaal van import – in vrijwel alle gevallen gaat het om minder dan 25.000 flessen – kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. Kleine wijnimporteurs bieden wijnliefhebbers en professionals dan ook iets bijzonders: bijzondere wijn, direct van de wijnmaker die niet overal verkrijgbaar is. Deze wijn is te ontdekken en te proeven op Grootse Wijnen van Kleine Importeurs.

Taste & Talk met de wijnmaker zelf
Veel van de wijnmakers zijn op uitnodiging van de importeurs aanwezig op de proeverij. Zij reizen speciaal voor dit evenement af naar Nederland om bezoekers kennis te laten maken met hun wijn. In diverse “Taste & talk” sessies, intieme proeverijen onder begeleiding van de producent, kunnen bezoekers de wijn en de wijnmaker leren kennen.

De proeverij vindt plaats op zondag 15 en maandag 16 april in Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. Zondag is de proeverij toegankelijk voor consumenten, op maandag voor horeca en vak/handel. De deuren zijn open van 12.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via www.grootsewijnen.nl of www.perswijn.nl/kwi

****

Dit evenement wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen en de Vereniging Kleine Wijnimporteurs.

Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste, Nederlandse onafhankelijke wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s