11% Omzetgroei Coop Supermarkten in 2011

In 2011 heeft Coop Supermarkten 11 procent meer consumentenomzet behaald dan vorig jaar. De totale consumentenomzet kwam uit op € 869 miljoen tegenover € 785 miljoen in 2010.

De € 84 miljoen omzetgroei is gestuwd door het toevoegen van extra winkels. De afgelopen twee jaar zijn er 25 winkels toegevoegd, waardoor er inmiddels  211 Coop supermarkten in Nederland zijn. Ook bij de bestaande Coop winkels is een omzettoename gerealiseerd die heeft bijgedragen aan de groei.

“Coop heeft in 2011 haar beoogde omzetdoelen meer dan behaald en heeft verdere ambities door te groeien. Steeds meer klanten waarderen de moderne en sympathieke coöperatieve achtergrond van onze supermarkten. Na de festiviteiten rondom de groei tot meer dan 200 winkels en ons 120 jarige bestaan in 2011, staat ook 2012 bol van activiteiten. Coop gaat door met vernieuwing en verbetering van haar winkels, waarbij onze maatschappelijke betrokkenheid ook in 2012 een belangrijke pijler is van  onze bedrijfsstrategie,” aldus Fred Bosch, Algemeen directeur Coop Supermarkten.

Coop maakt haar volledige jaarcijfers na de ledenraadvergadering van 8 mei 2012 bekend.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s