Tipje van de sluier van Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers

Ook de nieuwe editie van Grootspraak wijst wijnliefhebbers op een heldere en toegankelijk geschreven manier de weg naar die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Spijs, wijn en gastvriendelijkheid bepalen samen het oordeel. Er bestaan al diverse restaurantgidsen, maar in vrijwel alle gidsen ontbreekt die extra aandacht voor de wijn. Grootspraak is een geheel onafhankelijke restaurantgids met als bijzondere insteek juist die aandacht. De nieuwste editie verschijnt 27 november en zoals elk jaar zijn er weer diverse stijgers en dalers.

Tipjes van de sluier
We geven nog geen namen, nog geen getallen. U zult echt tot 27 november geduld moeten hebben, maar kunnen wel vast wat tipjes van de sluier geven. Nieuwe hoog scorende restaurants met veel trosjes, het symbool voor onze waardering voor wijnkaart en wijnbehandeling, vonden we op een aantal onverwachte plekken. Het Restaurant van Het Jaar 2012 is dan ook van een chef in de Randstad die relatief in de luwte opereert in een bedrijf dat in ondernemerskwaliteit tot de top in horecaland behoort. Ons Wijnrestaurant van Het Jaar 2012 staat al jarenlang als hoogstaand bekend. Het wordt misschien juist daarom soms over het hoofd gezien. Wat een liefde voor de wijn troffen we daar in een restaurant dat alsmaar mooier wordt met een keuken die de afgelopen jaren enorm groeide in kwaliteit.

Helaas is er dit jaar geen Wijnbar van het Jaar. De vorige twee winnaars, Vyne en Bubbles & Wines, staan nog eenzaam aan de top. Er zijn best leuke wijnbars, maar niet goed genoeg voor het hoogste niveau. Vooral Rotterdam – met gelukkig wel één plezierige nieuwkomer- is in dit opzicht een tegenvaller. Een stuk gelukkiger zijn we met de ontwikkelingen in de wereld van de wijnwinkels en de wijnwebwinkels. De besten in deze twee categorieën, Mondovino in Zwolle en Vindict.nl, zijn al bekendgemaakt.

De opmars van de chefs zet zich ook voort. Verwachtingen van vorig jaar kwamen uit en we konden een aantal in de top een hogere waardering geven. En ook even daaronder schuift het behoorlijk door. In 2011 kwam er opnieuw een verheugend aantal nieuwe restaurants bij. Met wederom ook nieuwkomers die onmiddellijk naar de top gaan reiken.

Kortom; waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient. Voor wie wil weten waar je goed kunt eten maar ook de wijn de aandacht krijgt die hij verdient is Grootspraak vanaf 27 november verkrijgbaar. Nog net op tijd voor schoen of boom.

Grootspraak kost € 12,50 en is o.a. te bestellen via www.grootspraak.nl 

Grootspraak 2012

Grootspraak wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op zowel de consument als de vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn dus ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s