Folders en spaaracties populair in tijden van financiële tegenslag; Onderzoek over Nederlanders in crisis door Super de Boer

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat zijn altijd dure maanden. We hebben net te horen gekregen dat we de broekriem strakker aan moeten trekken. Hoe gaan we hiermee om? Wat doen we om geld te (be)sparen? Super de Boer vroeg het aan ruim 2100 klanten.

Hoe (be)sparen wij? 
Aanbiedingen uit de folders (74%) en spaaracties van supermarkten (21%) zijn het meest populair om geld te besparen. Het spaarvarken heeft hard aan populariteit moeten inleveren. Nog maar 3% van de ondervraagden gebruikt een spaarpot om te sparen. Het inleveren van lege flessen levert waarschijnlijk ook niet genoeg op want slechts 2% geeft aan hier eventuele financiële tegenvallers mee op te vangen.

Besparingstips 
Super de Boer zette een paar besparingstips op een rij en vroeg klanten hun meest aansprekende tip te benoemen. Verreweg de meest populaire tip is de verwarming een stukje lager zetten en een trui aandoen. Maar liefst 66% van de deelnemers gaf hier de voorkeur aan. Niet uit, maar thuis eten (45%) en de fiets pakken in plaats van de auto (38%) mogen ook op enthousiasme rekenen. Carpoolen met een collega of de krant delen met de buren zijn ieder goed voor ongeveer 12%. Eigen groenten verbouwen is niet voor iedereen weggelegd blijkt uit de kleine 9% die dit aanspreekt. Eenzelfde percentage houdt de hand op de knip als het om winkelen of vakanties gaat.

Super Cadeaukorting
Om het klanten in tijden van financiële tegenslag makkelijk te maken heeft Super de Boer van week 24 oktober t/m 31 december een sympathieke spaaractie. Klanten krijgen met gespaarde zegels directe kassakorting bij 4 grote retailers. Bij elke €15, – aan boodschappen en bij aankoop van diverse actieproducten ontvangt de klant een gratis spaarzegel. Met 5 zegels is de spaarkaart al vol en goed voor €5, – directe kassakorting bij Top1Toys, Perry Sport, IciParisXL of Tuincentrum Overvecht. Dat betekent voordelig decemberinkopen doen! Alle deelnemende retailers hebben vestigingen verspreid over het land.

Het onderzoek is uitgevoerd met een poll op de website en in de nieuwsbrief van Super de Boer onder 2188 respondenten.

sparen voor €5, - kassakorting bij 4 grote bekende retailers met Super Cadeaukorting van Super de Boer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s