Nederlanders op de fiets in Israel voor lichamelijk gehandicapte kinderen: Alyn Wheels of Love

20 Nederlanders in Israel op de fiets voor lichamelijk gehandicapte kinderen

Van 6 tot en met 10 november staan 20 Nederlandse fietsfanaten in de pedalen voor gehandicapte kinderen. Zij doen mee aan de Jaarlijkse Alyn Wheels of Love fietstocht. Met deze sponsortocht, die voert langs 400 kilometer van het prachtige Noorden van Israel naar Jeruzalem, wordt geld ingezameld voor het Alyn Hospitaal in Jeruzalem. Hier worden lichamelijk gehandicapte kinderen van alle afkomsten of religies met veel passie en vakkundigheid gerevalideerd.

Alyn Hospitaal
Joodse, Christelijke, Arabische en Bedoeïne kinderen met spierdystrofie, een open rug,  ademhalingsproblemen of scoliose maar ook kinderen met kanker, brandwonden, eetstoornissen of in coma komen in het non profit Alyn Hospital terecht. Aangezien ziekenfondsen en verzekeringen slechts een deel van de behandelingen vergoeden, moet ongeveer 30% uit donaties en sponsoring komen. Om deze kloof te overbruggen wordt eens per jaar de Alyn Wheels of Love fietstocht gereden.

Suzy Raber, voorzitter van stichting Vrienden het Alyn Hospital: “Nederland is met 20 fietsers een belangrijke deelnemer aan deze jaarlijkse tocht. Daar zijn we behoorlijk trots op. Vorig jaar werd alleen door de Nederlandse delegatie al 50.000 euro opgehaald. We gaan dit jaar voor het dubbele!”

De Nederlandse deelnemers komen onder andere uit Amsterdam, Amstelveen, Abcoude en Den Haag.Wilt u hen steunen? Dat kan met donaties aan: Stichting Vrienden van het Alyn Hospitaal te Soest, bankrekeningnummer 60.82.47.529 onder vermelding van Wheels of Love. Uw gift is aftrekbaar.

Voor meer informatie over het Alyn ziekenhuis of de Wheels of Love fietstocht:

 www.alyn.nl / www.alynride.org

De groep Nederlandse Wheels of Love fietsers van 2010

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s