Op vakantie in Spanje? Vlieg op de terugweg een Spaanse hond naar een nieuw huis!

In spanje worden jaarlijks duizenden honden op straat gezet door hun baasjes. Een legertje trouwe vrijwilligers doet er alles aan om zoveel mogelijk van deze honden weer aan een nieuw huis te helpen. Vaak is dat in het buitenland in bijvoorbeeld Duitsland Belgie of Nederland. Wanneer een hond een nieuw baasje heeft gevonden moeten zowel baas als hond wachten tot er een vlucht is waarop fikkie mee kan. Dat kan soms erg lang duren want honden moeten altijd door een passagier worden begeleid. Vakantiegangers kunnen daar dus hulp in bieden. Vliegendhondje.nl wil vakantiegangers erop wijzen dat ze gratis en voor niks een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een hondenleven. Zij kunnen zich aanmelden via de website van vliegendhondje.nl of via de Facebook pagina. Daarna wordt gekeken of er een hond klaar is om mee te reizen naar het thuisland. Zo ja, dan krijgt de reiziger daarvan bericht en wordt alles voor hem of haar geregeld. De reiziger hoeft overigens vrijwel niets te doen. Alles wordt geregeld door vrijwilligers ter plekke. Ze hoeven ook niet met de hond door de douane of te betalen voor de vlucht van de hond. Ze hoeven alleen maar mee te vliegen. “Doodeenvoudig dus allemaal” zegt initiatiefneemster Liz Luyben. “Je kan gewoon fijn een roddelblad lezen en een kop koffie drinken op het vliegveld vrijwilligers doen de rest en in Nederland staan hele blije nieuwe baasjes te wachten. Zo kun je nog eens iets leuks doen voor de wereld zonder dat het je al teveel moeite kost!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s