Onderzoek naar gamegedrag van kinderen op vakantie

Laptop favoriet voor gamen op vakantie
19% van ouders zoekt vakantieadres met internet

De vakantie is nu officieel begonnen. Alle regio´s in Nederland zijn vrij. Veel Nederlandse kinderen gaan met hun ouders op vakantie.  Wallie, de online betaalkaart, was benieuwd naar het online gamegedrag tijdens de vakantie van Nederlandse gamertjes. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Qpang en Fogsfighter in Enschede sprak Wallie met aanwezige ouders en jonge gamefans in de leeftijd van 8 tot 17 jaar. 

Opmerkelijke uitkomsten:

  • 58% van de ouders laat kinderen meedenken en beslissen over waar de vakantie naar toe gaat.
  • 19% van de ouders zoekt specifiek een vakantieadres met internetvoorzieningen. Volgens de kinderen is dit 43%.
  • 50% van de ouders houdt hier niet per se rekening mee.

Wallie vroeg de aanwezige kinderen naar hun gamegedrag tijdens de vakantie. Zowel over online of games op spelcomputers, iPhones en andere offline te spelen games.

  • De laptop is favoriet voor het spelen van games. 50% van de kinderen neemt deze mee op vakantie, gevolgd door de spelcomputer met 47% en de iPhone met 36%
  • 29% van de ondervraagde kinderen speelt geen online games, waarvoor een internetverbinding nodig is, op vakantie
  • Van de ondervraagde gamertjes zegt 43% minder uren per dag te besteden aan het spelen van online games dan thuis. 26% zit vaker online
  • 45% zegt meer dan 5 uur per dag online games te spelen tijdens de vakantie. 50% zit minder dan 5 uur per dag verdiept in online games.
  • 12% van de kinderen geeft aan online games te spelen in een internetcafé

Wallie.com
Wallie is een prepaid betaalmiddel voor op het internet en is met name geschikt voor kinderen. Met Wallie kunnen snel, veilig en zonder het geven van persoonsgegevens kleine bedragen betaald worden voor games, ringtones, muziek, films of virtuele chat communities. De Wallie-card wordt gebruikt zoals een prepaid telefoonkaart, maar dan op internet. De kaart is in verschillende vormen te koop bij een groot aantal verkooppunten in binnen-en buitenland. De vormen waarin Wallie te verkrijgen is zijn de fysieke kaart met kraslaag, de geprinte e-voucher in de winkel en de Wallie codes die u via de Wallie website bestelt.

50% van de kinderen speelt games op de laptop op Vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s