In Perswijn nummer 5

Wijnconcours Zuid-Afrika
Na twee succesvolle concoursen voor Spaanse wijnen is 2011 het jaar voor het eerste wijnconcours Zuid-Afrika, georganiseerd door Perswijn en Wines of South Africa (WOSA).Een proeverij van wijnen van de Kaap, om het allerbeste van dit wijngebied nu eens goed voor het voetlicht te halen. Een perfecte gelegenheid om te laten zien dat de Kaap een enorme sprong vooruit heeft gemaakt bij het maken van kwaliteitswijnen.Biologische wijnen zijn populair. De Perswijnbijlage over biologische wijnen van eind vorig jaar leverde veel (positieve) reacties op. Maar we kregen ook – welwillend – commentaar. Zoals van Jan Panman, eigenaar van Château Rives-Blanques in de Limoux. Hij ging in een uitgebreide mail in op een in zijn ogen volwaardig alternatief voor biologisch boeren: agriculture raisonnée. Een goede aanleiding om af te reizen richting Limoux voor een voortzetting van de discussie.

Verbluffende variatie; wijn uit de Alpen
Een e-mail dit voorjaar. Zouden we niet geïnteresseerd zijn eens te schrijven over Alpenwijnen? Nou, dat waren we wel. We wisten maar weinig over wijnen uit deze regio. Te weinig. En we hadden dit gebied nooit echt bezocht. Op dus naar de Alpen voor een rondje om de Mont-Blanc en een bezoek aan wijngebieden in Frankrijk, Zwitserland en Italië. We troffen veel kwaliteit en een verbluffende hoeveelheid onbekende druivenrassen.

Gaia Gaja schenkt twaalf Barbaresco’s  
Er zijn meer Barbarescoproducenten dan alleen Gaja, en Gaja produceert meer wijnen dan alleen Barbaresco. Toch zijn de twee bijna synoniem. Angelo Gaja bezorgde de wijn immers wereldfaam en zijn dochter Gaia is er een al even hartstochtelijke ambassadrice voor. Samen met haar een uitgebreide serie Barbaresco proeven was daarom een bijzondere ervaring

En nog veel meer!
Perswijn nummer 5 ligt vanaf 5 augustus in de winkel.

Over Perswijn
Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s