Verkiezing Wijnwinkel van het Jaar 2012

Ook dit jaar gaat wijntijdschrift Perswijn weer op zoek naar de beste wijnwinkel. De wijnwinkelwedstrijd van vorig jaar heeft heel wat losgemaakt. Er zijn zo’n 10.000 stemmen geteld op ruim 240 winkels, waarbij Van Eyck Wijnkelders uit Helmond als winnaar uit de bus kwam. Wat is de beste wijnwinkel van Nederland in 2012? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend?

Ook dit jaar spelen de klanten weer een belangrijke rol. Zij kunnen hun favoriete winkels eerst nomineren en daarna hun stem uitbrengen op hun favoriete wijnwinkel. Een vakjury zal de wijnwinkels met de meeste stemmen bezoeken. De jury nomineert vervolgens drie finalisten. Zij mogen elk hun tien trouwste klanten als VIP-gast meenemen naar het Perswijnevenement Klassiek Europa op 16 oktober in Noordwijk. Daar zal ook de uiteindelijke winnaar worden bekendgemaakt en gehuldigd.

Stemmen of nomineren?
Op www.wijnwinkelvanhetjaar.nl kan iedereen tot 17 juli de favoriete winkel nomineren of toevoegen. Hierna kunnen bezoekers tot 31 augustus stemmen op hun favoriet van alle genomineerde winkels. Onder de stemmers worden leuke prijzen verloot waaronder de nieuwste editie van Grootspraak; de restaurantgids voor wijnliefhebbers, proefabonnementen op Perswijn en wijncursus waardebonnen van het Wijninstituut.

De beste wijnwinkel
De winnende wijnwinkel mag zich een jaar lang Wijnwinkel van het Jaar 2012 noemen en krijgt een trofee en een officiële oorkonde. De winnaar wordt tevens in het zonnetje gezet met een reportage in Perswijn.

Doe uw favoriete wijnwinkel dus een plezier, en nomineer hem voor 17 juli en zorg dat iedereen voor 31 augustus stemt op www.wijnwinkelvanhetjaar.nl

Vakjury
De onafhankelijke, kundige vakjury bestaat uit de volgende personen:

  • Ronald de Groot (juryvoorztter), hoofdredacteur Perswijn
  • Harold Hamersma, wijnschrijver en -publicist
  • Ellen Dekkers, wijnschrijfster en cursusleidster van de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie
  • Erik Hemmes, retailspecialist en category management consultant
  • Bert van Eyck, Van Eyck’s Wijnkelders, winnaar wedstrijd vorig jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s