In Perswijn nummer 4

Nieuwe stijl
Perswijn heeft een flinke make-over gekregen. De opmaak is verbeterd, het lettertype aangepast, en de lay-out van de pagina’s is overzichtelijker.

Nieuwe Perswijn, 16 juni in de Winkel

Agriculture raisonnée, alternatief voor biologisch?
Biologische wijnen zijn populair. De Perswijnbijlage over biologische wijnen van eind vorig jaar leverde veel (positieve) reacties op. Maar we kregen ook – welwillend – commentaar. Zoals van Jan Panman, eigenaar van Château Rives-Blanques in de Limoux. Hij ging in een uitgebreide mail in op een in zijn ogen volwaardig alternatief voor biologisch boeren: agriculture raisonnée. Een goede aanleiding om af te reizen richting Limoux voor een voortzetting van de discussie.

Daar zit een luchtje aan
Benzine, rozen, zwarte thee en zelfs kattenpis; het zijn allemaal geuren die je in wijn kunt herkennen. Waar komen die luchtjes precies vandaan? In een serie van drie artikelen gaat Lars Daniëls op jacht naar wijnaroma’s en hun herkomst. Deel 2: de secundaire aroma’s.

Steeds completer, steeds complexer: wijnland Chili
In maart van dit jaar bezocht René van Heusden een groot aantal wijnbedrijven in diverse regio’s van Chili, met tussendoor een uitstapje naar het Argentijnse Mendoza. Conclusie: Chili is een veel complexer wijnland dan het soms lijkt.

Meer alcohol in wijn; probleem of niet?
Meer suiker in de druiven, meer alcohol in de wijn: Wat doe je eraan? Het alcoholpercentage van wijn wordt steeds hoger – uiteraard met gevolgen voor de stijl van de wijn. Wereldwijd ontsnapt geen enkel productiegebied aan deze trend. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zonder dat duidelijk is welke de grootste rol speelt. Oplossingen bestaan, maar zijn niet altijd gemakkelijk in praktijk te brengen.

En nog veel meer!

Perswijn nummer 4 ligt vanaf 16 juni in de winkel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s