Intersmart eerste Cradle to Cradle gecertificeerde scheidingswand

Interwand, fabrikant van flexibele wandsystemen, heeft voor hun Intersmart scheidingswand de prestigieuze Cradle to Cradle certificering gekregen. Cradle to Cradle wil zeggen dat alle gebruikte materialen na hun gebruik in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen ontstaan en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Interwand heeft met de certificering een wereldprimeur te pakken. Niet eerder kreeg een scheidingswand deze certificering.

Intersmart Cradle to Cradle scheidingswand
Jur van Herwerden, Algemeen Directeur van Interwand: “Wij zijn bijzonder blij en trots met deze mijlpaal. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo kregen wij voor onze duurzame Intergreen wandenserie al het DUBOkeurmerk. Met de Cradle to Cradle certificering onderstrepen we ons gedachtegoed. Een volledig klimaat neutrale scheidingswand is bovendien minstens zo mooi en functioneel zoals de Intersmart wand laat zien”.

Om in aanmerking te komen voor Cradle to Cradle certificering moet worden voldaan aan strenge eisen rond herkomst en eigenschappen van materialen, hergebruik van bestaande materialen, de hoeveelheid energie die gebruikt wordt, watergebruik tijdens productie en zelfs bedrijfsethiek en bedrijfsomstandigheden. Interwand komt met de gecertificeerde Intersmart scheidingswanden verder tegemoet aan een groeiende vraag naar volledige duurzaamheid in de bouw en kantoor en gebouwinrichting in het bijzonder.

De certificering wordt toegekend door McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC)

Voor meer informatie www.interwand.nl/intersmart


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s