Wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld

De tijd dat de landen buiten Europa alleen gemakkelijk drinkende massawijnen voortbrachten ligt ver achter ons. Binnen wijnlanden als Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië en Californië hebben zich productiegebieden ontwikkeld met een eigen stijl en hoge kwaliteit. Ook op de Nederlandse markt zijn steeds meer wijnen te ontdekken, die de verschillende “terroirs” van deze landen en gebieden weergeven.

Op zondag 22 mei 2011 organiseert Perswijn dan ook voor de achtste maal het evenement  “Ontdek de Nieuwe Wereld”. Net al voorgaande jaren toont deze proeverij dat de zogenaamde Nieuwe Wereld, de niet traditionele wijnlanden, een breed scala aan wijnen heeft, ook in de hogere prijsklassen. Ongeveer 20 importeurs bieden een breed scala wijnen van ca. 50 producenten te proeven aan. Ook zijn er weer diverse masterclasses te volgen waarbij de importeur of producent in klein gezelschap zijn of haar wijnen laat proeven en deze toelicht.


Ook dit jaar is er weer een wedstrijd, met een verkiezing van de beste betaalbare wijnen uit de Nieuwe Wereld. Dit jaar worden de beste Chardonnay onder € 12,5 en de beste Cabernet Sauvignin onder € 12,50 gekozen door het Perswijn-panel. De top-tien van beide druiven zal op de grote proeverij voor het publiek te proeven zijn.

De Proeverij wordt gehouden op zondag 22 mei in het Mövenpick Hotel Amsterdam, van 12.00 tot 17.30 uur. De kosten zijn € 17,50.  Abonnees van Perswijn betalen € 12,50


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s