Wallie veilig en educatief

Online onderzoek onder ruim 500 jeugdige leden op Hyves leert dat Wallie, de online internet betaalkaart, vooral gebruikt wordt vanwege de veiligheid en het gemak. Maar ook het educatieve karakter van Wallie wordt gewaardeerd. Wallie is een betaalmiddel voor op internet en is speciaal geschikt voor kinderen. Met Wallie kan snel, veilig en zonder het geven van persoonsgegevens een klein bedrag betaald worden voor bijvoorbeeld games of ringtones. En het prepaid karakter helpt uitgaven in de hand te houden. De Wallie-card werkt als een prepaid telefoonkaart, maar dan op internet.

Wallie

Op de vraag wat hun ouders van de Wallie-card vinden antwoordt een ruime meerderheid dat de kaart als prettig of handig betaalmiddel wordt gezien. Een groot deel geeft specifiek aan dat ouders het fijn vinden dat kinderen met Wallie veilig en verantwoord met geld leren omgaan. Gevraagd om spontane reacties van hun ouders wordt onder andere gezegd: “Handig, want nu hoeven mijn kinderen niet steeds met mijn creditcard te betalen”. Maar ook reacties als “Goed, omdat ze beter met geld leren omgaan” of “veilig, want er hoeven geen persoonlijke gegevens ingevuld of achtergelaten te worden” verwoorden de voordelen van de Wallie-card.

 Kinderen vinden het gevoel van vrijheid erg prettig. Ze hoeven nog geen bankrekening te hebben maar kunnen wel zelf al kleine bedragen uitgeven aan dingen die zij leuk vinden. Kinderen beseffen zelf ook dat ze beter met hun geld leren omgaan dan wanneer ze met credit card of betaalmiddelen die gekoppeld zijn aan een bankrekening zouden betalen. Ook het feit dat het saldo onbeperkt bruikbaar is, en niet meteen hoeft worden uitgegeven wordt als pluspunt gezien. De mascotte van Wallie, het bruin-zwarte portemonneetje wordt “super schattig” gevonden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s