Milestone™ breidt uit naar Taiwan en Japan

Jong Nederlands bedrijf hard op weg wereldmerk te worden

Het Nederlandse bedrijf Milestone, bedenker van het concept fotokaarten, breidt haar afzetmarkt uit naar Japan en Taiwan. Milestone maakt geïllustreerde kaarten waarmee belangrijke momenten tijdens de zwangerschap, baby-, peuter- en kleutertijd op een originele manier kunnen worden vastgelegd. De producten zijn een populair cadeau voor (aanstaande) ouders van jonge kinderen en worden naast Japan en Taiwan in 36 landen en 17 talen wereldwijd verkocht. De uitbreiding naar Azië onderstreept de snelle groei van Milestone sinds de oprichting in 2012. Onlangs nog kondigde het bedrijf aan een kantoor in de VS te hebben geopend.

03-MTC_TW_Eat_pvpr

Dankzij social media konden de kaarten van Milestonein beide landen al rekenen op een grote groep fans. Het was dus ook een kwestie van tijd voor de kaarten er zouden worden uitgebracht. Milestoneheeft uitgebreid veldonderzoek gedaan voor ze deze nieuwe markten betraden. De kaarten in Japan & Taiwan bevatten bijvoorbeeld zowel Taiwanese als Engelse tekst. Uit marktonderzoek dat Milestone ter plaatse heeft gedaan blijkt dat zowel Japanners als Taiwanezen dit zeer waarderen. De tweetalige uitvoering is voor hen een teken dat het om een internationaal en buitenlands merk gaat, maar dat er wel een speciale versie voor hen is geproduceerd. Die aandacht voor culturele details dragen bij aan het succes van het bedrijf.

box_toddler-baby

Gemma Broekhuis, oprichter van Milestone en bedenker van het concept: “Wij leren onze kinderen eten met vork en lepel maar in Aziatische landen leren peuters eten met stokjes. En zo zijn er natuurlijk veel meer grote en kleine verschillen in de belangrijke momenten in het leven van kinderen wereldwijd. Maar overal willen ouders die herinneringen koesteren. Juist door rekening te houden met lokale tradities en verschillen kunnen wij onze ambitie, een wereldmerk worden, steeds meer waar maken. Daar zijn we bijzonder trots op!”

milestone_baby_slept

 

Over Milestone

Milestone is in 2012 opgericht door Gemma Broekhuis. Het idee ontstond toen haar oudste zoontje zich voor het eerst omrolde. Broekhuis schreef die gebeurtenis plus de datum op een kaartje, legde dat naast haar zoontje en nam er een foto van. Het idee voor de Milestone Baby Cards was geboren. De producten van Milestone worden inmiddels in 38 landen en 17 talen wereldwijd verkocht en behoren tot de top 3 van populairste kraamcadeautjes wereldwijd. Milestoneheeft kantoren in Amsterdam en in de Verenigde Staten.

Ieder product is gecreëerd vanuit dezelfde behoefte en gebaseerd op hetzelfde concept: het vastleggen van momenten die je wilt onthouden en koesteren. De kaarten worden verkocht in een bijzonder geïllustreerd doosje om de herinneringen in te bewaren.

 

De producten worden lokaal geproduceerd met gebruik van FSC papier in milieuvriendelijke drukinkten. De producten en het bedrijf wonnen al meerdere awards in binnen- en buitenland. Daarnaast werd het bedrijf in 2014 uitgeroepen tot één van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds.

 

www.milestonecards.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s