Uitzonderlijk hoge duurzaamheidsscores voor Citymall Almere, Stadshart Amstelveen en Stadshart Zoetermeer

Stadshart Zoetermeer, Citymall Almere en Stadshart Amstelveen hebben uitzonderlijk hoog gescoord bij een toetsing op de BREEAM In-USE certificeringsmethodiek voor duurzaamheid. Deze internationale methodiek toetst de duurzaamheid van winkelvastgoed en het beheer daarvan. De drie winkelcentra behaalden de hoogste scores ooit behaald in Nederland.

Actief management
Voor het management behaalden Citymall Almere en Stadshart Amstelveen de score “Outstanding”, de hoogst mogelijke BREEAM In-Use score. Stadshart Zoetermeer scoorde “Excellent”, hetgeen wereldwijd slechts door 10% van de getoetste winkelcentra wordt behaald.. Alle drie scoorden bovendien “Excellent” op gebouw. Een uitzonderlijk hoge score omdat de centra niet geheel overdekt zijn en sommige delen stammen uit de jaren 60. Op de combinatie van de scores voor gebouw en management heeft Citymall Almere de hoogste score behaald die BREEAM ooit in Nederland heeft uitgegeven.

Stadshart Zoetermeer
Stadshart Zoetermeer

De drie winkelcentra behaalden het goede resultaat vanwege een actief duurzaamheidsbeleid. In Stadshart Zoetermeer is bijvoorbeeld het beheersysteem van het gebouw zo aangepast, dat lichtvervuiling, energieverspilling en warmteverlies drastisch zijn teruggedrongen. Bovendien zijn alle toiletten in het gebouw waterbesparend. In Stadshart Amstelveen wordt energie bespaard doordat het lichtplan is ingesteld op de diverse seizoenen en tijden van de dag maar ook op het weer en het licht van buiten. Ook koeling en verwarming worden automatisch aangepast. In Citymall Almere wordt het regenwater hergebruikt om onnodige waterverspilling te voorkomen. Bovendien zijn er met leveranciers, zoals het onderhoudsbedrijf van de groenvoorziening en het schoonmaakbedrijf, afspraken gemaakt om duurzamer te werken, bijvoorbeeld over de te gebruiken schoonmaakproducten. Ook de biodiversiteit in de winkelcentra heeft bijgedragen aan de hoge scores. Zo zijn er in Stadshart Zoetermeer, na ecologisch onderzoek, verschillende vogelhuisjes, een bijenhotel en vleermuiskasten opgehangen.

Citymall Almere
Citymall Almere

John van Haaren, Regional Managing Director Unibail-Rodamco: “We zetten in al onze winkelcentra hoog in op duurzaamheid en gaan continu op zoek naar mogelijkheden om verdere verduurzaming te realiseren. Een BREEAM In-Use audit is geen doelstelling op zich, wél het resultaat dat we willen behalen. Dat deze inspanningen tot een dergelijk hoge score hebben geleid is een kroon op het werk van vele betrokkenen, niet alleen onze eigen organisatie, maar ook vele toeleveranciers en dienstverleners. Wij delen dit succes met hen!”.

Stadshart Amstelveen
Stadshart Amstelveen

Over BREEAM
BREEAM is een internationale certificeringsmethodiek waarmee de duurzaamheid van nieuw en bestaand vastgoed wordt getoetst. Daarbij wordt gelet op materiaalgebruik, energiegebruik en leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Inmiddels zijn 250.000 gebouwen gecertificeerd. Sinds de instelling van BREEAM door de British Building Research Council in 1990 zijn er een miljoen gebouwen aangemeld voor beoordeling. BREEAM is daarmee de meest erkende maatstaf voor duurzaamheid in de vastgoedsector.

Unibail-Rodamco
Unibail-Rodamco is een aan de beurs genoteerde investeerder in winkelcentra. Het Frans-Nederlandse bedrijf is eigenaar van 59 grote regionale winkelcentra in de belangrijkste steden van twaalf Europese landen. In Nederland is Unibail-Rodamco bekend van de winkelcentra Stadshart Amstelveen, Citymall Almere, Stadshart Zoetermeer en Leidsenhage. Unibail-Rodamco voert als eigenaar actief management door het winkelaanbod te vernieuwen en blijvend te ontwikkelen om aan te sluiten bij de veranderende behoeften van de Nederlandse consument.

www.unibail-rodamco.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s