Record aantal inzendingen Pride Photo Award 2014

Voor de vierde editie van Pride Photo Award zijn ruim 3.600 foto’s ingezonden, 300 meer dan vorig jaar, door 387 fotografen van 62 verschillende nationaliteiten.

Pride Photo Award - The Pink Choice © Maika Elan
Pride Photo Award – The Pink Choice © Maika Elan

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd voor foto’s die seksuele en gender diversiteit weerspiegelen. Fotografen kunnen hun foto’s inzenden in vier categorieën: Gender, Documentair, een Open categorie en de themacategorie ‘Getting Closer’.

“Ik ben enorm blij met de grotere spreiding van nationaliteiten van 48 naar 62,” aldus projectmanager Joeri Kempen. “We hebben hard gewerkt om fotografen van over de hele wereld te bereiken, en ik ben vooral blij met het grotere aantal deelnemers uit Afrika. Via het netwerk van juryvoorzitter Simon Njami hebben we dit jaar vijf keer zoveel deelnemers uit Afrika. ”

De Frans / Kameroense juryvoorzitter Simon Njami heeft via de oproep via zijn netwerk  verspreid, waardoor Afrika dit jaar voor het eerst stevig is vertegenwoordigd, met 20 deelnemers. Daarvan komen er 14 uit Zuid-Afrika en 6 uit Zimbabwe, Kameroen, Kongo en Kenia. Een groot aantal supporters en vrijwilligers hebben geholpen om de oproep te verspreiden, wat leidde tot inzendingen uit veel meer landen dan voorheen.

Een verrassing was het grote aantal deelnemers uit Argentinië: het aantal van 15 deelnemers is gelijk aan van India en wordt maar net overtroffen door Spanje, Italië en Frankrijk. Dankzij de steun van de Chinese partnerorganisatie Queer Comrades, is China vertegenwoordigd door 11 deelnemers.

Volgende week worden de inzendingen beoordeeld door een panel van internationale fotografie-experts, dit jaar onder leiding van Simon Njami, hoofdredacteur en mede-oprichter van het Franse kunsttijdschrift Revue Noir en voormalig artistiek directeur van Bamako Encounters, de Afrikaanse Fotografie Biënnale.

De winnaars worden bekend gemaakt op 24 juli 2014 en later gelauwerd tijdens de prijsuitreiking op 29 augustus 2014 in de historische Oude Kerk van Amsterdam, wat het begin markeert van een twee maanden durende expositie met werk van alle winnaars.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s