Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opent PIT in Citymall Almere

PIT, de nieuwe interactieve veiligheidsexpo in Citymall Almere, is vandaag officieel geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven in aanwezigheid van minister Ivo Opstelten, Commissaris van de Koning Leen Verbeek en burgemeester Annemarie Jorritsma en vele andere gasten.

Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opent PIT in Citymall Almere.
Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opent PIT in Citymall Almere.

De heer Van Vollenhoven benadrukte het belang van het innovatieve veiligheidscentrum als het gaat om maatschappelijke bewustwording. Veiligheid is niet alleen een zaak van hulpverleners maar zeker ook van burgers. Bij PIT ontdekken bezoekers hoe belangrijk het werk van hulpverleners is en wat ze zelf kunnen kunnen doen om hun veiligheid te vergroten. PIT-voorzitter Guus Swillens, overhandigde een persoonlijke pas waarmee de heer Van Vollenhoven de experience officieel opende. PIT is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. PIT verbindt verleden, heden en toekomst van veiligheid en hulpverlening en draagt bij aan de bewustwording over veilig leven.

Fotografie: Fotostudio Wierd


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s