Uitgebreide rebranding en herpositionering van City Box

Van product- naar klantgeoriënteerd en van opslagruimte naar retailformule

City Box heeft een flinke transformatie ondergaan. De aanbieder van opslagruimte wil zich positioneren als A-merk en het imago van prijsvechter moest dan ook worden afgeworpen.  Dat vroeg om een brede aanpak waarbij deze visie vertaald moest worden naar concrete middelen. Zowel het logo, de pay-off, het interieur en exterieur van het hoofdkantoor, de bedrijfskleding, de signing van de vestigingen en het interieur en exterieur van de pilotvestiging in Den Bosch zijn onderhanden genomen. Studio Babette Porcelijn tekende voor deze uitgebreide opdracht.

De klant in beeld
Van productgeoriënteerd naar klantgeoriënteerd; dat wil City Box zijn. Hiervoor moest kritisch naar de doelgroep worden gekeken. Het grootste aandeel huidige huurders maakt gebruik van City Box tijdens een verbouwing of verhuizing. Maar een grote potentiële doelgroep vormen de mensen die structureel (extra) bergruimte nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die in een stad wonen en minder ruimte hebben, maar niet per se willen, of kunnen, verhuizen. En ook het zakelijke segment is voor City Box een belangrijke groeimarkt. Deze groepen zijn gevoelig voor service, kwaliteit en gemak. City Box besloot flink te investeren in het merk en zich te positioneren als A-merk. Studio Babette Porcelijn vertaalde de visie van City Box naar een strategie en communicatiemiddelen. Dit in samenwerking met diverse externe partijen en de medewerkers van City Box.

 

Interieur en details Servicecentrum City Box ontworpen door Babette Porcelijn
Interieur en details Servicecentrum City Box ontworpen door Babette Porcelijn

Meedenken
City Box wil in het hele traject rond een verhuizing of opslag van dienst kunnen zijn en service leveren. Zo bedacht Babette pakketten die aansluiten bij de verschillende momenten waarop iemand opslagruimte nodig kan hebben. Dat zijn een Basispakket, een Kluspakket en de meest uitgebreide, het Ontzorgpakket. In de pilotvestiging in Den Bosch worden in de receptie producten verkocht die op dat soort momenten handig zijn. Klanten kunnen er verpakkingsmaterialen, gereedschap en klusproducten kopen, maar ook kleine woonaccessoires. Voor zakelijke huurders zijn er ook kantoor- en postartikelen te koop. Bovendien is in bijna alle vestigingen een servicepunt van deBuren.nl geopend. Dat maakt City Box bijzonder geschikt voor eigenaren van webwinkels die vanuit de opslag van hun producten direct de logistieke afhandeling kunnen regelen.

Rebranding City Box -details vestiging Den Bosch - door Babette Porcelijn
Rebranding City Box -details vestiging Den Bosch – door Babette Porcelijn

Coffee corner
Meteen bij de eerste kennismaking met City Box, veelal de website of een vestiging, moeten klanten het gevoel krijgen echt welkom te zijn en dat City Box met ze meedenkt. De website werd in samenspraak met Babette door de Online Product Manager van City Box en bureau Basic Orange verbeterd. Deze spreekt bezoekers gericht aan en biedt hen de mogelijkheid online al de meeste stappen te regelen. Dat wordt de komende tijd stapsgewijs uitgebreid. Maar ook de ontvangst in de vestiging werd aangepakt. Waar eerder moest worden aangebeld om door een medewerker te worden binnengelaten, gaat de deur nu bijvoorbeeld automatisch open. In de pilotvestiging in Den Bosch ontwierp Babette een coffee-corner waar klanten en medewerkers rustig kunnen praten, of waar huurders even kunnen bijkomen na de verhuizing.

Hergebruik in ontwerp van interieur
In het door Babette ingerichte nieuwe Servicecentrum speelt de belevingswereld van de klant ook een prominente rol. Babette verwerkte naast hoogwaardige materialen ook tweedehands elementen, bouwmaterialen en karton in het interieur. Een balie van gestapelde verhuisdozen, verschillende in één kleur gespoten stoeltjes, lamparmaturen van porseleinen kopjes en karton, oude elpees als tafelblad en Perzische tapijten verwijzen naar de wereld van verhuizen, verbouwen of het opslaan van dierbare spullen.

details exterieur en interieur Servicecentrum City Box door Babette Porcelijn
details exterieur en interieur Servicecentrum City Box door Babette Porcelijn

Jan van der Kleij, algemeen directeur City Box: “We hebben juist in deze tijden van crisis en economische tegenwind besloten extra te investeren in het merk en niet in te leveren op kwaliteit. City Box levert niet alleen opslagruimte, maar een oplossing van een probleem en denkt mee met de klant. Dat moeten we ook uitstralen. Babette heeft er consequent op toegezien dat dit in alle facetten van het bedrijf doorgevoerd werd waardoor wij, maar ook onze klanten zich hier van bewust zijn en blijven”.

Babette: “Het was geweldig om zo’n totaalconcept neer te mogen zetten. Alles wat mijn werk interessant maakt, kwam aan bod. Van het vertalen van de visie van de directie naar een strategie en positionering, tot en met het realiseren van concrete middelen. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen heb ik samengewerkt met diverse experts uit mijn netwerk en externe bureaus van City Box. En ik heb veel hulp gehad van de medewerkers van City Box zelf. Samen hebben we de kwaliteit kunnen leveren die er nu staat”.

Voor een overzicht van betrokken partijen zie www.babetteporcelijn.com

Babette Porcelijn
Na haar studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft heeft Babette tien jaar bij ontwerpbureaus gewerkt, op het raakvlak tussen design en communicatie. Dat deed zij voor grote klanten als dienst Noord/Zuidlijn, Sara Lee, Heineken International, KLM en E.ON, maar ook voor midden en klein bedrijf. Sinds 2011 is zij zelfstandig ontwerper en ontwikkelt zij strategie, ontwerp én inhoud van communicatiemiddelen. Dat doet zij cross-mediaal, ruimtelijk, grafisch en interactief. Klanten zijn onder andere dienst Noord/Zuidlijn, Griph law & tax, KWPS, Urban Resort, Pit4Business.


Een reactie op “Uitgebreide rebranding en herpositionering van City Box

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s