Publiciteit voor de woon- en interieurbranche

Bent u ondernemer in de interieur- of woonbranche?

Heeft u wel eens gedacht aan PR?

De woon- en interieurbranche heeft het zwaar. Zowel de grote spelers als de kleine bedrijfjes worden geraakt door de crisis. U zult dit zelf wellicht ook herkennen? En omdat u hierdoor mogelijk moet bezuinigen in advertentiebudgetten, is het waarschijnlijk ook steeds lastiger zichtbaar te blijven bij de doelgroep, met als resultaat minder omzet. Die neerwaartse spiraal is echter te doorbreken!

Want er is altijd de mogelijkheid aan promotie te doen door het gebruik van PR. Ook wel ‘Free Publicity’ genoemd. PVPR kan u hierbij helpen.

Wat is PR?
PR betekent Public Relations. Hiermee wordt bedoeld ‘het bevorderen van de relatie van een organisatie met haar doelgroepen’. Dat klinkt ingewikkeld maar betekent het blijven delen van nieuws aan pers en media, om zo de doelgroep te bereiken. Eigenlijk zoals een advertentie dat doet. Maar waar bij adverteren de beurs getrokken moet worden, is het bij PR de sport in relevante media publiciteit te krijgen, en je doelgroep te informeren, zonder hiervoor te betalen. Dat kan door bijvoorbeeld de media regelmatig op de hoogte te brengen van nieuwe producten, nieuwe diensten, nieuws in de organisatie of met interviews en achtergrondartikelen. Alles met als doel aandacht in de media zodat uw merk bekend blijft bij de doelgroep.

PVPR kan u hierbij helpen
PVPR vindt het leuk om bedrijven te begeleiden in hun PR-aanpak. Dat kan door werk uit handen te nemen door persberichten of productmailings te schrijven, medialijsten samen te stellen waarbij ook lokale en regionale titels, vakmedia, websites en blogs worden meegenomen, redactionele planningen in de gaten te houden, media te benaderen, te adviseren over het gebruik van social media en hier ook de redactie van doen. Maar PVPR kan ook gewoon meedenken en adviseren in hoe PR het merk kan versterken, de naamsbekendheid kan vergroten en waar mogelijk nieuwswaarde zit. Niet alleen innovatieve producten of de nieuwste trends zijn nieuws. Ook de herkomst, ambacht, geschiedenis of de rol in de eigen regio kunnen ineens verschillende verhalen opleveren. Vaak heeft u zelf geen idee van de nieuwswaarde van uw bedrijf.

Mijn klant Momiq op pret-a-pregnant.nl
Mijn klant Momiq (8) op pret-a-pregnant.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kost dat?

Dat hangt helemaal af van uw wensen. Van een persbericht of een perslijst met journalisten bij landelijke en regionale bladen die schrijven over wonen en interieur of die de shoppingrubrieken bijhouden, tot een wat regelmatigere samenwerking waarbij vaker een beroep wordt gedaan op de expertise en ervaring van PVPR en waarbij ook werk uit handen genomen wordt; alles is bespreekbaar. En ook voor startende ondernemingen of eenmanszaken en bedrijven met zeer beperkt budget zijn er mogelijkheden. Bovendien; indien u aan de hand van deze mailing een opdracht plaatst krijgt u 10% korting!

Wie is PVPR?
PVPR is een eenmanszaak op het gebied van PR en mediacommunicatie in Amsterdam. PVPR bestaat sinds 2008 en werkt voor diverse klanten in verschillende branches maar voornamelijk FMCG, lifestyle, wonen en interieur, consumentenproducten en de culturele en NGO sector. PVPR wordt gerund door Pieter Valk. Pieter heeft een achtergrond in vormgeving, televisie en kunst & cultuur en sinds 2004 ook in PR. Daarnaast is hij interieurvormgever en blogger. PVPR heeft diverse klanten flinke aandacht weten te bezorgen in landelijke media, online, vakmedia, regionale titels en op radio en TV.

Wilt u een keer met Pieter van gedachten wisselen? Neem dan vooral contact op  of bel 06-48353259


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s