De 100 mooiste wijnen van Spanje. Derde editie van Spaans wijnconcours

Dit jaar wordt voor de derde keer het Spaanse Wijnconcours georganiseerd. ICEX/Vinos de España en wijntijdschrift Perswijn gaan samen met een onafhankelijk proefpanel op zoek naar de 100 mooiste Spaanse wijnen. Ook dit jaar wordt gekoppeld aan het concours een verkiezing van de mooiste etiketten georganiseerd. Speciaal hiervoor is een jury aangetrokken van grafisch ontwerpers. Nieuw dit jaar is dat consumenten online mee kunnen stemmen welk etiket de winnaar wordt. De 100 mooiste Spaanse wijnen worden in september bekendgemaakt.

100 mooiste Spaanse Wijnen
Voor het concours werden importeurs en wijnproducenten in Spanje uitgenodigd hun beste wijnen boven de € 4,75 in te zenden. Een onafhankelijke jury van sommeliers, wijnschrijvers en wijnhandelaren boog zich over het uitgebreide aanbod wijnen in alle kleuren en in alle prijsklassen. In totaal werden dit jaar bijna 1000 verschillende flessen ingezonden door 224 bodega’s en importeurs. Deze 100 flessen worden momenteel blind geproefd door een proefpanel met mensen uit de wereld van wijn, gastronomie en horeca. De winnaars met uitgebreide proefnotities en commentaren worden bekendgemaakt in een apart aan het concours gewijde bijlage bij Perswijn 6 die vanaf 17 september in de winkel ligt.

Etikettenwedstrijd
Steeds meer bodega’s besteden erg veel tijd aan het ontwerp van hun etiket. Soms worden hier zelfs bekende kunstenaars of ontwerpers voor aangetrokken. Deelnemers aan het concours is gevraagd ook wijnen in te zenden voor dit onderdeel. In totaal gaven ruim 120 bodega’s en importeurs hier gehoor aan. Deze 120 etiketten worden door een vakjury bestaande uit grafisch vormgevers Eveline den Heijer en Huug Schipper, grafisch vormgevers beoordeeld op originaliteit, schoonheid, ontwerp en functionaliteit. Uit het juryrapport volgt een top tien. Deze etiketten worden op www.100mooiste.nl geplaatst. Bezoekers van de site kunnen hier van 16 juli tot 15 augustus hun stem uitbrengen. Het etiket met de meeste stemmen wint. Onder de stemmers worden diverse prijzen verloot waaronder een cursus Spaanse Wijn van het Wijninstituut, een jaarabonnement op Perswijn, Spaanse verrassingspakketten en diners met Spaanse wijnarrangementen.

Winterproeverij
De 100 mooiste Spaanse wijnen zijn te proeven op de Winterproeverij van Perswijn, 21 en 22 oktober in Kasteel Wittenburg te Wassenaar. Hier zijn ook een aantal finalisten in de etikettenwedstrijd te zien.

Op de Facebook en Twitterpagina’s van Perswijn worden regelmatig updates geplaatst.

Over ICEX/Vinos de España
Vinos de España is een onderdeel van het Spaans Promotie Centrum op de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland en handelt namens ICEX (Instituto Español de Comercio Exterior). Vinos de España geeft marktinformatie aan Spaanse exporteurs, Nederlandse importeurs en specifieke informatie over Spaanse wijnen aan Nederlandse wijnprofessionals. Vinos de España richt zich met diverse campagnes op de Nederlandse wijnprofessionals en de consument.

Over Perswijn
Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het oudste Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s