ZZP-erkend en SiteFive tekenen overeenkomst voor certificering van zzp’ers

Opdrachtgeversorganisatie ZZP-erkend en Sitefive, de vergelijkingssite voor professionals, tekenen vandaag, 6 juni, een overeenkomst voor het certificeren van zzp’ers aangesloten bij Sitefive.

Hierdoor kunnen de opdrachtgevers van Sitefive voortaan controleren of de papieren van ingehuurde zzp’ers voldoen aan alle juridische en fiscale eisen. Jacob Verschuur van ZZP-erkend: “Deze samenwerking is de eerste in een serie waarin opdrachtgevers van netwerken als Sitefive via het ZZP-erkend platform rechtstreeks inzicht krijgen in de  juridische en fiscale status van opdrachtnemers”.

In het netwerk van Sitefive, de zogenaamde Expertcloud, zijn zelfstandige vakspecialisten vindbaar én onderling vergelijkbaar. Zo kan bij de keuze tot samenwerking worden gefocust op professionals met de best passende kennis en ervaring. Het is hierbij uitermate belangrijk dat alle informatie ook echt betrouwbaar is. De certificering van ZZP-erkend geeft een extra kwaliteitsdimensie aan die betrouwbaarheid; een keurmerk van juridische en fiscale erkenning.

Eduard Vos van Sitefive: “De certificering van de bij ons ingeschreven zzp’ers betekent dat we nog meer service kunnen verlenen aan onze klanten. Wij brengen vakspecialisten en organisaties op de meest effectieve wijze in verbinding met elkaar. Een certificering als deze zien wij als een waardevolle toevoeging aan onze dienstverlening”.

ZZP-erkend maakt sinds de lancering vorige maand een vliegende start. Volgens Verschuur is het succes eenvoudig te verklaren: “Opdrachtgevers willen inhuurkosten besparen, weten wie er over de vloer komt en direct inzicht in wat de zelfstandig professional in huis heeft en wat zijn of haar juridische en fiscale status is.

ZZP-erkend is een onafhankelijke stichting, non-profit en zonder commerciële belangen. Wij bieden opdrachtgevers en zzp’ers een online platform. Hier vindt de registratie plaats van de benodigde documenten en gegevens om als zzp’er te werken of om als opdrachtgever een zzp’er veilig in te huren. De gegevens en documenten worden op 15 punten geverifieerd, opgeslagen en toegankelijk gemaakt voor de aangesloten opdrachtgever en zzp’er. Na verificatie certificeert ZZP-erkend de gegevens en documenten van de betrokken zzp’er. ZZP-erkend ontzorgt daarmee opdrachtgever én zzp’er, wordt bijgedragen aan een professionele arbeidsverhouding en wordt voldaan aan de wettelijke verplichtingen voor de inhuur van opdrachtnemers.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s